mandag 27. juni 2011

Noen flere bilder fra Halsebøstua

Her kommer noen bilder fra første etasje. Etter at vi hadde ryddet, møblerte vi likså godt litt. Da ble det straks litt mer hjemmekoselig :)



Det som har vært og som fortsatt skal være finstua
 
Gyngestol fra 50-tallet


Trolig det fineste møbelet i huset


Kommentarer

Nå skal det fungere for alle å skrive kommentarer til innleggene. Er kjempekoselig med litt tilbakemelding så legg gjerne igjen en kommentar :)

Noen glimt fra innsiden

I går hadde vi en real ryddekveld på loftet i Halsebøstua. Tror vi gikk inn i en flytsone for tia gikk så fort. Det var nesten som en tidsreise gjennom gamle sysaker, bilder, klær, personlige brev, skjulte skatter og masse historie. Etter at rommene var ryddet så det nesten ut som det bodde noen der, som om litt av livet i huset var tilbake igjen. Og vi ble desto mer ivrig etter å komme oss i gang. Hvis været tillater det så setter vi i gang med taket til helga :)

Koffertene står klar... Det samme gjør potta..



Inne på det lille soverommet står ei klesrulle


Det innerste soverommet


Her har vi fjernet et hjemmesnekret skap (vises til venstre på gulvet). Gangen ble straks større og luftigere.


lørdag 18. juni 2011

Vinduene er kommet!

I går kom omsider vinduene vi har bestilt! To paller med totalt 18 vindu og én dør. Så i gårkveld ble det prekivering og lagring av vindu i nydelig arbeidsvær kl.22.

Vi bestemte oss i vår for å bytte ut alle vinduene, til tross for at det flere steder på internett anbefales at man restaurerer de gamle vinduene. Å restaurere 18 vindu (uten noen erfaring fra før) og kanskje ikke være garantert et bra resultat ga oss ikke motivasjon nok til å kaste oss ut på det prosjektet. Med nye vindu vet vi at vi får vindu med god isoleringsevne og at vi sparer oss mye arbeid og bry. Dessuten var det en del krav som måtte infris, f.eks brannkrav i 2.etg samt at jeg personlig, til tross for at jeg synes de gamle ujevne glassene er sjarmerende, synes de nye vinduene yter den fine utsikten rettferdighet. Med de gamle glassene blir man nesten sjøsyk av å se utover fjorden...



Nydelige kveldssola over Melvika

Vinduene lagret tørt og trygt

Småvinduene til loft og kjeller

Et gammelvindu står åpent for lufting

Elgku og kalv nysgjerrig på hva vi holder på med på Halsebø

torsdag 16. juni 2011

Første gjest i Halsebøstua!

Eller det vil si denne gjesten befant seg ikke inni Halsebøstua, men oppå. Og siden vi snart setter i gang for alvor, tenkte vi det var greit å finne en annen bolig til måsen og eggene. Vi flyttet reiret til en kasse som Rune satt opp nede på marka et stykke unna huset. Men måsen fikk ikke dette med seg og begynte å lete etter reiret oppå taket på Halsebøstua. Så nå ligger eggene forlatt i kassen. Men men, her på Halsebø er det nok av måse å ta av så det går nok greit.

Delikatesse?

 Den nye boligen..

Stakkars måsemamma (velger å tro at det er mammaen som står for bekymringene..) lette etter reiret sitt og begynte med en gang å forberede et nytt..

søndag 12. juni 2011

Fine sommerkvelder

Må bare legge til et bilde tatt kl.1 i natt. Nydelig midnattsol og 16 varmegrader :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette