søndag 22. juli 2012

En skjult skatt i fjøsen...

.....fikk se dagslys igjen for første gang på mange tiår. Og den trengte en real vask der den var dekket av støv og skitt. Vi er ikke sikre på hvor gammel karjolen er, men den har nok vært gjemt bort veldig lenge for den var godt plassert innerst i fjøsen bak mange andre gamle skatter.

Rune har vasket den i dag og nå står den til tørk på plenen utenfor Halsebøstua, til begeistring for nysgjerrige forbipasserende :)


 Nå har vi ikke noen hest (og har ingen planer om å få en heller), men karjolen fungerer helt fint som pyntegjenstand også. Det er morsomt å kunne vise frem slike gjenstander som forteller litt om livet som har vært på gården tidligere. Med en slik karjol stående på plenen er det lett å drømme seg tilbake til en tid der hesten var "bilen" på gården :) 



 *Bildene blir større hvis du klikker på dem*



























Ha en fin uke!
- Hilde -

torsdag 19. juli 2012

En liten titt inn i gangen

**Jippi!! Innlegg nr.100!! **


Denne uka har vi jobbet iherdig både inne og ute. Og med god dugnadshjelp av svigerinnen min og barnevakthjelp av mamma har det jaggu gått fremover i finstua. Faktisk så mye at vi har fått malt litt i storstua OG så smått begynt med gangen.

Hele finstua er ferdig grunnet og klar til maling (det vil si bare veggene... så det betyr vel egentlig bare halve finstua....). Tre strøk grunning måtte til og enkelte flekker krevde ett lag til. Jeg er så smått i gang med å skrape bjelkene og kjenner på hvor lei jeg ble etter å ha skrapet alle bjelkene i storstua. Heldigvis er finstua ikke ei storstue, men ei "litastue" så det er ikke like mye som må skrapes. Men lei blir jeg nok uansett....
*Hvis deler av teksten vises med hvit markering så beklager jeg dette. Aner ikke hvordan jeg får det bort...*


Det kommer ingen "etter-bilder" i dag siden ingenting er helt ferdig. Men noen "før-bilder" av gangen kan jeg jo legge ut. Foreløpig har jeg bare fått ryddet den, støvsugd masse gammel spindevel *usj* og fjernet skruer fra veggene.


De originale doble dørene er intakte og skal skrapes og males. På andre siden er de enda finere, men det husket jeg selvfølgelig ikke å ta bilde av...

Gangen er GUL på alle kanter! Med litt innslag av blått og grått. Gjett om jeg gleder jeg til å sette i gang med å grunne disse veggene! Og de skal IKKE være gule etterpå.

Trappa er enkel, men samtidig passer den så fint til huset. Trappegangen er eneste stedet i huset der tømmerveggen vises. Den skal få samme farge som resten av gangen.



Utvendig tar siste fasaden nå form og ett av totalt 5 vindu (inkludert tilbygget ved inngangspartiet) er kommet på plass. Fasaden er isolert og neste steg er å få på pappen.
Og for de som kjører forbi her og kanskje lurer på om vi har tenkt å bruke den gyselige døra vi har satt i så kan jeg betrygge med at dette bare er en byggedør og skal byttes ut til høsten :)


mandag 9. juli 2012

Noen hverdagsting

 Etter å ha holdt på med skraping og maling i finstua i helga, ble jeg etterhvert rimelig lei så jeg tok kameraet med meg og gikk en runde på skattejakt. Man blir lett detaljorientert med et kamera i hånden og det betyr jo bare at man legger lettere merke til mange ting man kanskje ikke har lagt merke til tidligere :)

"Blå strek" finnes i tobakkshyllene i dag også, men i en helt annerledes innpakning.



Det er ikke lett å si hva som har vært inni denne lille flaska fra Harstad Apothek (den gang med "H"..)

Lurer på hvem som har koset seg med innholdet i denne esken for flere titalls år siden...

Ha en fin uke!
- Hilde -

lørdag 7. juli 2012

"bestestua" - en liten oppdatering

Jeg fant ut det kanskje var på tide med en liten oppdatering fra finstua, eller "bestestua" som den har blitt kalt. Jeg har grunnet 2/3 av stua så langt og selv om jeg kanskje ideelt sett burde gjort absolutt alt grunnarbeid først, både vegger og tak, før jeg begynte med grunningen, så er det faktisk ganske behagelig å være i gang med noe som gir resultater og ikke bare skrape og rive ned. 

Som jeg nevnte i et tidligere innlegg så har vi valgt å gå bort fra de originale gule fargetonene i finstua. Og etter å ha grunnet et strøk så føles dette helt rett. Stua ble plutselig mye større, den blå muren bak ovnen kom bedre frem og jeg tror og håper at det samme kommer til å skje med møblene som hører hjemme der. Planen er å ha samme lyse gråfarge på brystningspanelet i begge stuene og en litt lysere gråfarge på panelet oppe. Men først må det grunnes minst tre strøk...

Muren er malt av en lokal maler og vi har ingen planer om å endre den for den er så flott.

Et stort turistskip er på tur inn i Tjeldsundet på tur sørover. Utsikten utover Vågsfjorden er en viktig grunn til at vi kjøpte her på Halsebø.


Et gammelt melkespann som vi fant på låven passer fint å ha margeritter i. Jeg hadde kanskje håpet de skulle vokse og fylle potta litt mer, men i 13 grader er det ikke mye som vokser så fort akkurat....


...bortsett fra rabarbraen som stortrives i den kalde sommeren vår og har blitt enorm den siste tiden.

søndag 1. juli 2012

På telttur på egen teig

I august 2010, noen uker før vi skulle overta gården, dro vi alle tre på telttur til Vikevannet like ovenfor Halsebø. Halsebøområdet byr på mange fine naturopplevelser både oppe i marka og nede ved havet. Vi føler oss kjempeheldig som har tilgang til alt dette uten å måtte sette oss i en bil først for å komme oss dit.


Signe Kristine i ulendt terreng.

En liten andefamilie på tur :)


Lillemor var sovnet i teltet og vi kunne kose oss ved bålet mens disen kom drivende innover vannet. Og med disen forsvant de fine tosifrede varmegradene...


Trolsk stemning ved Vikevannet en sen augustkveld.

Kaffekjelen står på bålet og vi (eller det vil si jeg) sitter godt innsurret i soveposen og prøver å holde varmen. Sene augustkvelder kan by på et beskjedent antall varmegrader her oppe...

For å bryte idyllen litt så endte teltturen med minimalt med søvn gjennom en iskald natt på steinhardt underlag. Men fram til det var det en fantastisk fin tur :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette