fredag 31. august 2012

Uønskede gjester...

Jeg har skrevet tidligere om både måsen og småfuglene som flyttet inn i (eller oppå) Halsebøstua. Måsen ble forsøkt flyttet og småfuglene fikk være der til de flyttet ut selv. Men det finnes andre gjester som vi (det vil si jeg...) ikke er så glad for har flyttet inn. Og jeg frykter at vi kommer til å få mange små uvelkomne gjester nedi huset når vi flytter inn.

Ja, jeg snakker om småkryp.. 8-fotede småkryp (noen var ikke så spesielt små heller)...

Men! Jeg nekter å la meg knekke av disse ekle små spinnkjerringene eller edderkoppene for jeg har nemlig et hemmelig våpen som jeg håper skal skremme dem vekk. Eller sånn rent realistisk så kaster jeg meg nok over en ganske umulig oppgave, men i beste fall kan jeg kanskje klare å begrense ubehagelighetene litt. Kanskje er det bedre med én edderkopp i hånden enn ti oppe i taket?... Nei, da er NULL edderkopper å foretrekke!

Iallfall, mitt hemmelige våpen er.... PERMETRIN :)



Hvorvidt det virkelig funker eller om det bare er placebo er ikke så lett å si, men jeg skal helt klart investere i flere sånne bokser. Her om dagen ble det sprayet i alle ventiler, sprekker, hull og langs hele muren ute. 

Hysterisk? Jeg? En smule kanskje...

lørdag 18. august 2012

Velkommen til Halsebø

Til alle nye og gamle "følgere" som stikker innom bloggen: Velkommen til Halsebø!
Legg dere gjerne til som følger under "Følgere" øverst i venstre kolonne så blir det enklere å følge oss videre. Vi setter stor pris på alle som følger oss hele veien gjennom oppussing og skattejakter.


Dere er hjertelig velkommen tilbake til bloggen for å følge oss videre :)

Hilsen Rune og Hilde
og Signe Kristine

fredag 17. august 2012

Statusrapport fra trappegangen


Her kommer en liten statusrapport fra trappegangen. Selv om den er langt fra ferdig ennå så har det blitt store forandringer bare etter ett strøk med sperregrunning.


                                       Før....                                                       Nå....




Man kan vel trygt si at gangen ikke er fullt så.....eh....gul lenger :) Og den lyse blåfargen på trappa og dørene kom plutselig så godt fram. Taket er fortsatt gult. Det er bare å mote seg opp til å begynne med det.

- Hilde -

onsdag 15. august 2012

Trolsk arbeidsvær

I går våknet vi opp til så og si null utsikt pga havskodde og i løpet av hele dagen så vi ikke stort mer enn de fire nærmeste nabohusene og bilene som passerte på veien nedenfor.
I utgangspunktet hadde meteorologene lovt oss etterlengtet sommervær, men det så vi lite til. Men så skal det sies at havskodda er veldig lokal så mens vi var innpakket i tåke og måtte nøye oss med 10-12 grader, kunne de som befant seg 30-45 min lenger sør kose seg med nydelig sommervær og 18-20 grader. Men men, sånn er det å bo ved Vågsfjorden. Den er fin å se på, men vet å ødelegge fint sommervær (i fint samarbeid med nordavinden).


Sola presser seg såvidt gjennom tåka mellom fjøsene til to av nabogårdene her på Halsebø.  Stemningen er trolsk og lyset helt nydelig. Lufta kjennes fuktig og enkelte ganger ser man tåka bevege seg forbi mellom husene. Så ble det ikke den varme sommerdagen som de meldte på værmeldingen, men likevel ble det en fin og stemningsfull dag.


På øversia av huset vårt ligger det fullt av "traktoregg" på marka. Tidligere på dagen lå de og såvidt tittet frem fra tåka.

Med god musikk på øret og frisk "skoddeluft" gjennom nesen var det bare koselig å stå ute og skrape døra som hører hjemme mellom finstua og gangen.

Hjørnebordene har fått seg et strøk maling, det samme har det meste av vindusomrammingene til to av fasadene. Noen få detaljer igjen så er også inngangspartiet ferdig. Dermed er det ikke så lenge til alle fire fasader er så og si helt ferdige! :) 


tirsdag 14. august 2012

Sandkaker

Jeg husker da jeg var lita og lekte med sandkakeformene til gammelonkelen og gammeltanta mi. Jeg skjønte ikke hvorfor noen kunne like sandkaker, altså kaker laget av sand. Jeg syntes ikke de så noe innbydende ut i det hele tatt. Ja, da snakker jeg om mine egenproduserte sandkaker fra det improviserte "utekjøkkenet" mitt den gangen. Etterhvert har jeg jo skjønt at sandkakenavnet lyver så det holder og at sand selvfølgelig ikke er noen naturlig ingrediens i noen form for bakst i det hele tatt.

På skattejakt en dag fant jeg denne oppskriften på sandkaker gjemt bort i en skuff.
Nå har jeg aldri smakt sandkaker, mulig jeg ble litt preget av oppfatningene mine fra barndommen. Men sandkakeformene kan jo gjøre nytte for seg på utallige andre måter enn til baking.


I gammelhuset der bestemoren min bodde, fant jeg denne boksen med 50 sandkakeformer. Så da burde vel alt ligge til rette for å prøve denne baksten som var så lite innbydende da jeg var lita. Men inntil videre får formene ligge i fred i boksen og heller bli brukt til dekorasjon.

Ha en fin uke!
- Hilde -




onsdag 8. august 2012

Dette skjer på Halsebø for tiden...

Her på Halsebø er det fortsatt ferie og store deler av ferien har blitt brukt og skal fortsatt brukes i Halsebøstua. Litt tid til feriering har det også blitt og to dager i sommervarme i Oslo i slutten av juli kom godt med. Sommeren har ikke vært noe å skryte av og nordavinden har kjølt oss ned hele ferien. Noe finvær har det vært, men ingen temperaturer å skryte av. Kort sagt fint jobbevær :)

Viktige beslutninger skal fattes angående fargesammensetninger i stuene. Vel, det er ikke de store fargene det er snakk om, vi safer med nøytral grå.
Karjolen står ute til pynt

Like ved Halsebøstua kom denne martagonliljen opp i sommer. Den står der ensom, ca.130 cm høy og pynter opp utenfor huset. Etterhvert må den nok flyttes slik at vi berger den.

Det blomstrer noe voldsomt i sinkbøtta. Hadde jeg visst dette hadde jeg ikke plantet fullt så mye i bøtta...

Det blomstrer sånn høvelig i melkespannet også, men kanskje blir margeritten byttet ut med en blomkarse etterhvert. Blomkarsen blomstrer til langt ut på høsten og gir mye mer farge.


Gangen har fått ett strøk med sperregrunn, blitt sparklet litt og deretter pusset. Nå er den klar for to strøk til med sperregrunn før den kan males.

Tømmeret i trappeoppgangen har fått seg en omgang med båndsliperen. Dette var nødvendig for å få bort gammel maling. Pussingen har tatt lenger tid enn forventet. Men det blir bra til slutt :) Og ikke minst så er all gulfargen nå borte! Veggen skal etterhvert vaskes og grunnes og trappeoppgangen skal bli lys og fin!  

Det bygges trapp!

Inngangspartiet begynner å ta form! Bare så synd vi ikke kan male de trykkimpregnerte materialene før til neste år.
I løpet av høsten skal dør og sidefelt inn samt vindu på veggen ned mot veien.  
Kommer tilbake med flere oppdateringer etterhvert. Nå må det bare jobbes iherdig for å få noe helt ferdig. Det står mange halvferdig prosjekt rundt omkring og tak og takbjelker i finstua og gangen er de tingene det gledes minst til... iallfall fra min side. Skal tro om det er derfor jeg hele tiden starter opp nye prosjekt istedenfor å begynne med takene...

Ha en fin uke!
- Hilde -
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette