fredag 25. juli 2014

Velkommen til en liten omvisning på loftet!

De siste ukene har vært intensive og de siste dagene kan vi kanskje heller kalle intense. Vi har nemlig hatt besøk i Halsebøstua. Uten å si for mye så er det en trivelig dame med kamera som har vært på besøk hos oss og tatt masse bilder. Så til neste år en gang havner Halsebøstua i et interiørblad! Vi gleder oss masse!
I anledning besøket fikk vi et spark bak for å gjøre oss ferdig i huset. Det vil si, det gjenstår litt listing og taket er ikke ferdig utvendig, men huset er fullt beboelig og har blitt møblert og blitt SÅ koselig (syns vi selv da).
Vi har hatt fantastisk god hjelp av familien, en god nabo og en god kompis for å komme i mål. Vi er evig takknemlige!

Jeg tenkte det var på tide å ta dere med på en liten omvisning i huset så i dag kommer det bilder fra loftet. Rommene ble pyntet i anledning besøket så det var bare å forevige de ryddige rommene før vi flytter inn med flyttelasset vårt snart. Da antar jeg det ikke blir fullt så ryddig lenger.

Gjesterommet 
(det vi tidligere kalte "kontoret")
 Sengen har jeg kjøpt brukt. Det er i utgangspunktet en dobbelseng i syrebeiset furu og jeg synes den ble mye finere med litt maling. Nattbordet er et loppefunn. Oppå nattbordet ligger noen gamle bøker og ved siden av står et gammelt medisinglass med en velduftende kvist av jasmin.
Veggene er malt i fargen Gul sandsten og er lik fargen som opprinnelig var på rommet.

Vårt soverom
Dette blir soverommet til meg og Rune (og Ellen Sofie, enn så lenge).
Vi har kjøpt kommode og skap fra IKEA. Senga sto i det andre huset (der vi bor foreløpig) og er malt i fargen Skumring. Kista sto på ett av soverommene da vi overtok.
Også dette rommet har fått beholde sin opprinnelige farge.

Den gamle vekkerklokka er fra 1953 og lå på loftet i huset vårt.
Nattbordet har tilhørt farfaren min på Senja.

Signe Kristines rom 
Signe Kristine fikk velge rom selv da vi såvidt hadde begynt med 2.etg. Det var litt spesielt at hun valgte nettopp dette rommet ettersom det var her den eneste jenta i huset sov. Hun delte rom med en tjenestepike og var eneste jente i en barneflokk på åtte barn.
Senga fant vi på låven og jorastolen sto i huset ved overtakelse.



 Det lille grønne rommet 
(som har blitt til det nye kontoret)
Det lille grønne soverommet endte til slutt opp som et lite kontor med soveplass.
Den gamle innebygde sengen har vi beholdt og rommet har endret farge fra skarp gult til en lys og fin grønnfarge (Pear sensation).
Skrivebordet sto i tilbygget og vi har dekorert det med en lampe fra Clas Ohlson, en gammel skrivemaskin, noen gamle bilder, en boks Blå Strek (en tom en sådan), penn og blekk og en gammel regnskapsbok fra 1909.


Loftsgangen



 Noen familiebilder henger på veggen akkurat når man kommer opp trappa. 
Under bildene står en gammel kiste som kommer fra hjemplassen til Runes far. 
Koffertene i hjørnet fant vi i Halsebøstua.

Et lite gløtt fra loftsgangen og inn på soverommet vårt.

Og til slutt et lite gløtt inn på gjesterommet.

Sånn, det var en første omvisning i huset. Dere er velkommen tilbake litt senere for omvisning i førsteetasjen også. Men det får bli litt senere for nå tar vi oss ferie....uten internett.

Ha en fortsatt fin sommer!
*Hilde*


tirsdag 15. juli 2014

En liten kontorplass

Selv om det ikke kommer så mange bilder på bloggen for tiden så dukker det stadig opp litt på instagramkontoen min.
I utgangspunktet lovet jeg meg selv at jeg ikke skulle få meg instagramkonto, men i stedet pleie bloggen. Men så er det jo så lett å bare knipse bildene og legge dem ut med en gang. Dermed var det gjort...

Her er siste bildet jeg har lagt ut.
På det lille, grønne rommet har vi satt inn skrivebordet som sto i yttergangen da vi overtok. Skrivemaskinen og bildet er noe Rune har hatt i flere år og som endelig fikk en fin plass å stå og vise seg frem. Etterhvert blir det nok litt mer moderne utstyr å finne på dette skrivebordet, men enn så lenge nytet vi det som det er.

Og skulle du ha lyst til å se flere bilder er det bare å finne @hildenil på Instagram :-)

søndag 13. juli 2014

Nydelige sommerkvelder

Sålangt har juli bydd på rekordvarme (31 grader på Halsebø) og mange nydelige og stille sommerkvelder.


Dette bildet tok jeg i går kl.23.30. Blikkstille hav og nydelig lys! Vi kan dessverre ikke se  midnattsola på Halsebø lenger, men nyter det nydelige lyset likevel. I går var det litt disig i tillegg, dermed ble stemningen ekstra fin. 
Dette er Nord-Norge på sitt vakreste! :-)

Ha en fin sommerdag!
*Hilde*

torsdag 10. juli 2014

På trappa

Jeg gjør et tappert forsøk på å legge ut et par bilder fra mobil (alt ble veldig smått her på den lille skjermen...)
Vi er fortsatt uten internett og jeg begynner å merke litt abstinenser etter å få blogget litt. Men det får bli med et par kveldsbilder fra trappa i denne omgang. 

Pelargonia og Geranium hører liksom hjemme i gamle hus. Denne pelargoniaen soler seg i kveldssola kl.23 en nydelig, varm og blikkstille sommerkveld i nord. Finere kvelder kan man ikke få.


Rekkverket på trappa har fått seg ett strøk maling. Oppå stolpene skal det være klosser som også skal males.

Sånn, det var en liten oppdatering iallfall :-)
Siste uka har det blitt gjort en del ute så nå har vi uteplass, hekk og noen spe tuntrær (i sin spede begynnelse)

Ha en fin helg!
*Hilde*

torsdag 3. juli 2014

Velkommen inn på kjøkkenet

Det går en stund mellom blogginnleggene nå og det skyldes flere ting. Først og fremst går det meste av tiden til å passe lillemor eller puske nede i huset med maling, skru sammen møbler og diverse annet. På toppen av det hele så sa jo jeg opp internettabonnementet i huset vi bor i og skaffet mobilt bredbånd. Men da vi koblet det til så viste det seg at det var dårlig med dekning i området vi bor i. Dermed var et bare å returnere routeren og si opp abonnementet der også. Så nå er det bare internett på mobil, iallfall foreløpig, til vi finner en annen løsning.

Vel, nok om den saken. Jeg skulle jo egentlig ta dere med inn på kjøkkenet. Velkommen inn! :)

Både på kjøkkenet og rundt om ellers i huset begynner det å komme på plass diverse ting og tang, bl.a denne porselensfjøla som vi fant i huset da vi overtok. Den passer så fint på veggen i kjøkkenet (jeg innrømmer at jeg er en smule svak for stråmønster...)

Forrige helg var svigermor innom og sydde gardiner til kjøkkenet. Jeg synes det er så fint å ha gardiner som ingen andre har og de passet jo kjempefint inn (syns nå jeg iallfall)

En pelargonia måtte selvfølgelig få flytte inn i vinduskarmen. Nå venter jeg bare på at den skal blomstre.


I det andre vinduet har vi valgt å bare ha kappe siden benken går over vinduskarmen. Kjøkkenbenken glir rett inn i det nygamle kjøkkenet. Og krydderhylla mi har fått seg plass på benken ved siden av komfyren. Hvorvidt det blir krydder i den vet jeg ikke. Kanskje den heller skal fylles med kaffekapslene våre?

I tallerkenhylla har det kommet litt av hvert. Om alt blir værende der gjenstår å se, men foreløpig får de stå der både fiskeren (som egentlig er ei saltbøsse som sto i kjøkkenskapet i huset) og de andre tingene.

Dette desilitermålet brukte jeg som melkekopp da jeg brukte å besøke min bestemor som liten. H-melka smakte ekstra godt når den ble servert kald i desilitermålet til bestemor.

Jeg holder for tiden på å male kjøkkenbordet. Det skal få stå akkurat der det sto da vi overtok huset. Bilder kommer når det er ferdig :)

Ha en fortsatt fin uke! 
(nå blir det endelig sommer her oppe! Jippi!!)
*Hilde*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette