fredag 29. august 2014

Det jobbes med saken...

Vi jobber fortsatt med saken. Ja, internett altså. Men nå er det bestilt så nå har endelig ballen begynt å rulle (det gledes!). Bloggingen får en ufrivillig pause pga mangelen på internettilkobling, men det loves bedring så snart vi er online her på Halsebø. Jeg har mye å ta igjen...

Jeg har fådd spørsmål fra gud vet hvor mange i det siste om vi er flyttet inn i Halsebøstua.  Og svaret er at nei det har vi ikke, men snart (helst i går). Det er liksom alt pirkarbeidet som gjenstår da man trodde man omtrent var ferdig.  Listing, flikking av maling hist og her, maling av kott (forøvrig et prosjekt jeg tenker å starte etter innflytting, etter barnas leggetid  -  det er iallfall min fine plan).

Etter en intensiv periode i juli tror jeg lufta gikk litt ut av oss. Men vi kom oss i gang igjen og Rune har holdt på med siste finish på taket ute før høsten setter inn for alvor.

Jeg må få takke for alle positive tilbakemeldinger i kommentarfeltet, på facebook og ellers hos dere jeg har møtt rundt omkring eller dere som har vært på besøk i Halsebøstua. Det er veldig koselig å få høre at dere liker huset og stemningen som er der nede. Vi er iallfall veldig fornøyde selv og føler det er kjempekoselig stemning i huset.


Til slutt legger jeg ved et bilde av orkidéen min som ser ut til å trives veldig godt i Halsebøstua. 23 blomster på én stengel og flere knopper på vei må vel sies å være bra :-)

Ha en riktig god helg!

*Hilde*





mandag 11. august 2014

Velkommen inn i: Finstua

I dag forflytter vi oss videre fra gangen og inn i finstua. 
For de som har fulgt oss en stund så husker dere sikkert at finstua opprinnelig var gul. Knall gul. Både vegger og tak. Vi har tonet det kraftig ned med fargene Skumring og Morgendis på veggene, Egghvit i taket og fargen Larvikitt på gulvet. Stua går i nøytral grå, men føles likevel varm i fargen.

På veggene har vi hengt opp bilder av oldeforeldrene våre. Og oldefar Albert får selvfølgelig henge ved siden av klokka si :)
Den gamle oljelampa skal med tiden få elektrisk lys samt en liten oppussing, men enn så lenge pryder den fint over bordet i finstua akkurat slik den er.

Lenestolene har blitt flyttet ned i finstua, en til oss hver. Og siden familiebildene våre henger på hver sin vegg (en vegg til meg og en til Rune) så blir det vel naturlig valg av stol også :)


Skjenken fra spiskammerset har fått en mer velfortjent plass i finstua.
Over skjenken henger bilder av mine oldeforeldre på farsiden.

Kommoden vi kjøpte på loppemarked for ett år siden.
Oppå står skrinet jeg arvet etter min oldemor og som jeg er oppkalt etter.
Speilet på veggen hang opprinnelig i finstua, men på en annen vegg. Det er ikke noe særlig å speile seg i, men fungerer greit som dekorasjon på veggen.


 
Brannmuren i finstua har fått tilbake gammel prakt takket være min fingernemme pappa. Han malte muren i samme mønster som tidligere og vi har beholdt de samme fargene.
Ovnen skal få komme inn etterhvert, men må ha litt rehabilitering først.

Blåfargene er duse og behagelige. Mønsteret er malt for hånd slik det var gjort opprinnelig.
Som bildet viser er denne delen av brannmuren veldig ujevn. Det skyldes at høyre side av brannmuren er en naturlig steinplate som er røyst på høykant.


Malerpappa i aksjon.


Følg med oss videre fremover for å få en titt i storstua og kjøkkenet :)

*Hilde*


søndag 10. august 2014

Velkommen inn i: Trappegangen og badet

For et par uker siden lovte jeg bilder fra første etasje og her kommer de omsider.
I dag får dere bli med en tur inn i trappegangen og på badet.

Vi har malt trappa i samme farge som gulvet. Fargen heter "Larvikitt" og finnes på alle gulvene i Halsebøstua.
Kommoden under trappa hører til huset, mens symaskinen oppå er kjøpt via en kjøpe-selge-side på facebook. Og de røde skoene med gammeldags look er faktisk mine. Ikke så gamle, men pynter fint opp.
Inn døra til venstre kommer du inn på badet :)


Vi har valgt å sette inn servantskapet Hemnes fra IKEA. Speilet er kjøpt brukt og malt i fargen Stål.
I speilet skimtes medisinskapet jeg fant på facebook, vårt eget "Husapotek". Såvidt jeg vet er det laget en gang på 50-tallet.

Gulvet er flislagt med fliser i mørk og lys grå.
Toalettet har fått sort lokk, etter ønske fra undertegnede. Noen detaljer kan man ikke være foruten.
Ved siden av toalettet står en gammel bøtte i emalje som vi fant på loftet i huset. Den fungerer foreløpig som søppelbøtte.

Over vaskemaskinen og et skap er det montert benkeplate i bjørk. Denne vil fungere som stellebord, sorteringsbord for skittentøy og sikkert også som lagringplass for diverse rot innimellom.

Dette skapet kjøpte jeg på Jysk. Det hadde opprinnelig blankt glass og jeg fryktet toalettsakene kom til å vises for godt. Dermed limte jeg på remser av bestemors gamle gardiner for å dempe innsyn. Og resultatet ble ikke så aller verst egentlig :)

Og her er "husapoteket" vårt. Oppå står noen gamle medisinglass til pynt. I fjøsen fant vi noen titalls medisinglass, noen av dem med ymse innhold som duftet en smule ubehagelig...


Stikk innom en tur i morgen for å få en titt i finstua!

Ha en fortsatt fin søndag!
*Hilde*



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette