mandag 3. november 2014

På jakt etter nordlyset

Her en kveld for noen dager siden var jeg ute et lite ærend og ble stående og beundre nordlyset som bredte seg over himmelen. Jeg bestemte meg for at jeg skulle ta med meg kamera og stativ og gå ut på nordlysjakt. Men skal man ta bilde av nordlyset må man være på rett sted til rett tid. Det var ikke jeg. Det vil si, nordlys var det, men ikke på langt nær så fantastisk som 30 minutter tidligere. Typisk...

Men jeg fikk tatt noen bilder, testet ut lukketid, blenderåpning, ISO og alt det der (pluss pådratt halvfrosne tær og fingre) og endte opp med et bilde som ikke var mer enn ok sammenlignet med hva jeg kunne fått 30 minutter tidligere. Men men, øynene skal herved holdes mer åpne og rettet opp mot himmelen på kalde og klare dager sånn at det kanskje blir bedre fangst neste gang. Inntil da får dere et glimt av bittelitt nordlys over Halsebøstua og fjøsen en iskald oktoberkveld.

Det ser nesten ut som vi har flombelysning i Halsebøstua, men det skyldes bare lang lukketid og kanskje for så vidt også at det meste av lys sto på akkurat da (ja, vi er slike som f.eks glemmer av Earth Hour dessverre...)

Ha en flott uke, alle sammen!
*Hilde i Halsebøstua*

lørdag 1. november 2014

"Nytt" salongbord

Før vi flyttet inn i Halsebøstua kjøpte vi et kistebord for å ha i storstua. Da alt av møbler var kommet inn fant vi ut at kistebordet ikke passet inn likevel. Dermed startet jeg jakten på et nytt bord. Ideelt sett ville jeg ha et gammelt bord og gjerne av typen teakbord fra 50-60-tallet. På selge-kjøpe-sidene på facebook dukket det stadig vekk opp bord som kunne være aktuelle, men enten var de for lange, for slitt eller ikke helt det jeg var ute etter. Da la jeg ut annonse selv på disse sidene og fikk med en gang melding fra en som hadde et bord i perfekt lengde. Og det viste seg å være utrolig godt tatt vare på. Noe olje trengs nok for å få overflata fin igjen, men ellers er bordet plettfritt.

I utgangspunktet har jeg aldri hatt sansen for disse teakbordene, men heldigvis er det lov å ombestemme seg. Nå syns jeg disse er nydelige og elegante, bare de befinner seg i rette omgivelser.
 

Det nye salongbordet glir rett inn blant litt nytt og litt gammelt. Det passer spesielt godt sammen med de gamle 50-tallsstolene våre.
Nå gjenstår det bare å påføre flerfoldige lag med teakolje og forpeste stua enda litt til før bordet er så godt som nytt igjen. Og brikker må skaffes før bordet blir ødelagt av svetteringer etter kaffekoppene.
 
Ha en fortsatt fin helg!!
*Hilde i Halsebøstua*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette