onsdag 22. april 2015

Det våres i bakkan

Mens søringene har fått sin første smak av sommer før den nordnorske kalenderen begynner så mye som å tenke på vår, fikk vi dag en liten ettersmak av vinter. Men som vi sier her oppe, det er bare smeltesnø som kommer :)
 
 
For det er ikke helt fritt for spor av vår her oppe. Krokusene vi satte løker til i fjor høst begynner nå å komme opp her og der. Plutselig dukket det opp blomster på steder jeg ikke kunne huske at jeg satte ned løk. Mulig det var litt mange løker i den pakken i fjor høst og at Signe Kristine og jeg ble litt ivrig med å få plantet dem. Men fint blir det iallfall. Og deilig er det å se tegn på vår sammen med snøsmeltingen og et yrende fugleliv nede ved havet.
 
Og ikke minst: Lukta av vår! Deilig! :)

onsdag 15. april 2015

En liten, provisorisk kontorplass

Hei!
 
Legger bare inn en liten hilsen fra min nye, men midlertidige (og veldig provisoriske) kontorplass på ene soverommet i huset. Her foregår det for tiden bilderedigering etter et par fotoshoot i det siste.
Det er koselig å sette seg ned her i dempet belysning og med en kopp kaffe sent på kvelden når jentene har lagt seg. Bare så synd klokka går så himla fort på kveldene....

Skrivebordet stod opprinnelig i inngangspartiet da vi overtok. Skrivebordslampa har jeg kjøpt på Clas Ohlson, mens jorastolen også er en liten skatt vi fant i huset. Sånn rent ergonomisk ikke akkurat det beste en fysioterapeut har å tilby seg selv, men det får gå som en midlertidig løsning.

mandag 13. april 2015

Ei bu med historie

I forrige innlegg skrev jeg at det pågikk et snekkerprosjekt på gården. 
Og her har dere garasjen som nå holder på å bli forvandlet til ei bu.
Men det spesielle med denne er at den ikke har vært garasje helt siden den ble bygget.
I fjor fikk vi nemlig vite at det vi trodde bare var en garasje faktisk har vært stabburet til Sørvik Meieri. Meieriet ble etablert i 1895, men brant ned i 1928. Stabburet overlevde brannen og ble flyttet hit til Halsebø etterpå. Vel, rett skal være rett. Sørvik meieri lå strengt tatt på Halsebø, akkurat innenfor "gårdsgrensa" så stabburet ble flyttet innad på gården, sånn ca.500m.


Dette bildet er fra september 2014. Nye søyler ble støpt og garasjen ble flyttet litt for å stå på linje med Halsebøstua. Den trengte nytt fundament og står nok bedre på de nye søylene enn den gjorde fra før.


Røstveggen hadde opprinnelig dør og vindu og vi har valgt å sette inn likens vindu som på Halsebøstua. Bua skal få ny bordkledning samt takutstikk i stil med husene rundt. 
Bygget kommer til å gli fint inn mellom Halsebøstua og nabohusene dere ser bak til høyre og venstre.
Ved inngangspartiet er det laget platting i solveggen. Her kan sola nytes på morgenen og formiddagen.

***

Bua skal huse bod og et hjemmekontor. Kontorplassen, som skal være ved vinduet vendt nedover mot havet, kommer til å få en nydelig utsikt utover fjorden. Ingenting er vel bedre enn å hvile øynene på fjorden når hodet trenger en pause.


Ha en fin uke!
*Hilde*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette