lørdag 23. mai 2015

Dufter fra vinduskarmen

 Jeg har lovt meg selv å ikke servere bare utsiktsbilder fra Halsebøstua så her kommer et lite friskt pust...vi oppholder fortsatt i vinduskarmen, men dog.. 
Her om dagen var vi og kjøpte litt potteplanter og jord for å ha ute. Jeg kunne ikke dy meg og måtte bare ha med meg hjem noen urteplanter. Fortsatt litt usikker på om disse vil trives best inne eller ute, men foreløpig får de stå inne i vinduskarmen på kjøkkenet. Iallfall så lenge et snev av pinserie herjer ute.

Vi har også kjøpt diverse frø og har store planer om å så. Det spås jo nydelig sommer i Nord-Norge så her må man bare benytte seg av sommervarmen når den kommer!

Urtene har jeg plassert i en dobbel blomsterpotte som jeg opprinnelig kjøpte til et par lavendelplanter jeg hadde på badet i fjor sommer.
Utenfor vinduet er uteplassen vår i solveggen. Der er det godt å sitte når nordavinden står inn mot land på Halsebø enkelte dager.

Hadde jeg bare kunnet servert dere lukta sammen med bildet... Det lukter nydelig av timian og mynte i vinduskarmen. I det andre vinduet har jeg plassert en rosmarin-plante som jeg håper å få brukt til diverse bakverk (nevnte jeg at rosmarin er nydelig i focaccia?)
Siste rest av 17.mai-buketten har jeg plassert i det lille desilitermålet etter bestemoren min.
Slik kan vi nyte siste rest av 17.maifargene litt lenger mens mai sakte beveger seg mot juni.

Ha en fin pinsehelg!

*Hilde*


3 kommentarer:

 1. Man kan jo bare fantasere fram lukt. (",) Enig i at rosmarin er nydelig i foccacia.
  Utrolig trivelig å lese om dere i Lev Landlig. Dere er jo liksom "kjentfolk". (",)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja vi begynner jo å bli kjente, på en måte :) Koselig at du likte artikkelen :)

   Slett
 2. Jeg har ikke åpnet Lev landlig enda, men det ligger på nattbordet. Gleder meg til reportasjen. Jeg handlet også krydderurter her i uka som gikk. Nå står de pent i krydderhagen ute. Høster stadig gjennom hele sommeren.
  Hilsen Camilla i byen

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette