onsdag 28. mars 2012

Ovnene i Halsebøstua

Da vi overtok Halsebøstua sto det intet mindre enn 6 ovner i huset - én i hver stue, én på kjøkkenet, én oppe på loftsgangen og på to av soverommene. Dessverre var ovnen på kjøkkenet så rustet at den gikk i oppløsning og ikke lot seg redde. Det ville dessuten ikke bli plass til den siden vi blir nødt til å bruke deler av det gamle kjøkkenet til å lage bad.
Ovnen i storstua har vi valgt å bytte ut i en ny ovn, dette for å få bedre effekt av fyringen. Vi kunne uansett ikke bruke den siden det var en 50-tallsovn med oljebrenner.Vi syntes heller ikke ovnen som sto der var så fin at vi ønsket å bruke den. Men det er sikkert en smakssak.
Resten av ovnene får nok stå og må pusses opp, men det er kun ovnen i storstua som kommer til å være i bruk. Men ovnene er jo prydmøbler i seg selv så det er gode grunner til å la dem stå selv om de ikke brukes. 

Finstua

Ovnen i finstua er et fantastisk flott møbel og bidrar til å pynte opp stua. Vi har ikke klart å finne ut hvilket merke den er, men den er rikelig utsmykket med fine og kanskje noen spesielle dekorasjoner, f.eks gutten (?) som smir.
Muren bakom ovnen er dekorert for hånd og vi håper vi klarer å ta vare på dekorasjonen uten at den blir ødelagt. 
 Soverom 1

Ovn fra Ulefos som står på det ene soverommet. Ene foten er falt av, men lar seg nok fikse. Ovnen pynter opp soverommet og er en av de fineste ovnene i huset (etter min mening iallfall)


 Loftsgangen

Denne ovnen står på loftsgangen og er fra Trolla Brug.  Hvor gammel den er vet vi ikke, men fin er den iallfall.
Og ja, det er hull i gulvet.. Hullet er der røret fra ovnen i storstua kom opp en gang i tiden. 


Soverom 2

Denne Viking-ovnen står på ett av soverommene og er en koksovn. Slik den er nå er den ikke så fin å se på, men den lar seg nok fikse den også. Ovnen står på teglstein for å gi plass til røret som kommer opp fra ovnen i finstua som er rett under.
Fine håndtak på Vikingovnen.
2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, ikke sant!:) Alle ovnene er fine og helt forskjellige. Gleder meg til de blir pusset opp.

      Slett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette