lørdag 10. august 2013

Nu går det sæ te i Halsebøstua!

 
I løpet av de siste 3-4 ukene har det skjedd stor framgang i flere rom i Halsebøstua. Rune har jobbet som en helt med både bad, kjøkken og storstua så nå begynner ting å virkelig gå seg til i første etasje!

På kjøkkenet har kjøkkeninnredningen kommet opp. Vi mangler bare kjøleskap samt besøk av elektriker og rørlegger så er kjøkkenet så godt som ferdig.
Vi har valgt kjøkkenet Ståt fra IKEA. Benkeplatene er i heltre bjørk. Da jeg var innom en kjøkkenforhandler i går for å kjøpe olje til benkeplatene og fortalte at de ikke var behandlet fra før fikk jeg bare svar tilbake: "Ja, da har du kjøpt dæ arbeid..." Så i dag har benkeplatene fått sin første runde med olje og i følge kjøkkenforhandleren jeg snakket med så må vi nok regne med, tja, 50 behandlinger til det neste året.. Jaja, er ikke annet å gjøre enn å være flittig med oljinga i tida fremover.


Vi er i gang med å olje benkeplatene....


Sokkellist og gulvlist mangler, men det kommer etterhvert. Kjøkkenet er i serien Ståt fra IKEA.


Blandebatteri fra IKEA. Det er ikke ordentlig montert ennå, men står og pryder bak vasken sånn midlertidig.


Overskapene har fått små knotter, mens underskapene har fått håndtak. Knotter og håndtak er i serien Lindsdal fra IKEA.

Storstua har fått tapet i dag og resultatet ble akkurat så fint, og kanskje bedre enn forventet. Vi har valgt tapeten Karlslund 2932 med nøytral gråfarge. Tapeten har noe glans i mønsteret og reflekterer derfor lyset veldig fint. Dermed blir det et spesielt spill i tapeten alt etter hviket lys som er i rommet.

Detalj fra hjørnet av brannmuren i storstua. Tapeten er dus i fargen og til tross for at det er et ganske lite mønster i den så virker den ikke kaotisk eller forstyrrende for øyet.

Hjørnene skapte litt hodebry for Rune siden ingenting er helt i vater i dette huset. Da er det fort gjort å komme litt skjevt ut.På badet er så godt som alle overflater ferdige. Neste uke kommer forhåpentligvis baderomsinnredningen slik at dette rommet kan gjøres helt ferdig. Ja, også må vi nesten ha inn en elektriker og en rørlegger da...

Vi har valgt å legge baderomsplater på veggene og fliser på gulvet.
Vi har valgt et sjakkmønstret gulv, inspirert av gulvet som var akkurat der badet er nå. Vi har valgt å ta deler av det gamle kjøkkenet for å få et ordentlig bad.Slik så deler av det gamle kjøkkengulvet ut da vi overtok. Flisene lå omtrent der vi nå skal ha servantskapet på badet og inspirerte oss til å legge et sjakkmønstret gulv på det nye badet. Vi valgte å bruke omtrent samme fargenyanser som de gamle flisene og unngikk svarte og hvite fliser, noe vi syntes ble for "hardt".

 
Oversiktsbilder får komme når rommene er helt ferdige. Inntil da får det bli med disse detaljbildene :)
 
Ha en fortsatt fin helg!
*Hilde*6 kommentarer:

 1. Så utrolig fint det blir! Herlig tapet! Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Vi er veldig fornøyd med tapeten :)

   Slett
 2. Alt ser kjempeflott ut, gleder med til å se flere bilder etterhvert.
  Lykke til med oljinga... (",)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ser faktisk ikke så ille ut etter første runde med oljing så dette ser jeg ikke lenger så mørkt på :)

   Slett
 3. Så fin blogg! Kom over bloggen på let etter inspirasjon til hovedbadet i huset vårt fra 1928. Og for noen nydelig fliser! Hva heter de, hvor er de kjøpt?

  SvarSlett
 4. Hei og takk for hyggelig tilbakemelding!
  Husker ikke hva flisene heter, men de er kjøpt på Byggmakker. Vi valgte fliser i matt utførelse og som ikke var helt hvite eller svarte. Dermed føles ikke kontrasten så stor og gulvet blir mindre "støyende". Vi er veldig fornøyd med valget :)
  Kom gjerne innom på bloggbesøk igjen en annen gang :)

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette