fredag 25. juli 2014

Velkommen til en liten omvisning på loftet!

De siste ukene har vært intensive og de siste dagene kan vi kanskje heller kalle intense. Vi har nemlig hatt besøk i Halsebøstua. Uten å si for mye så er det en trivelig dame med kamera som har vært på besøk hos oss og tatt masse bilder. Så til neste år en gang havner Halsebøstua i et interiørblad! Vi gleder oss masse!
I anledning besøket fikk vi et spark bak for å gjøre oss ferdig i huset. Det vil si, det gjenstår litt listing og taket er ikke ferdig utvendig, men huset er fullt beboelig og har blitt møblert og blitt SÅ koselig (syns vi selv da).
Vi har hatt fantastisk god hjelp av familien, en god nabo og en god kompis for å komme i mål. Vi er evig takknemlige!

Jeg tenkte det var på tide å ta dere med på en liten omvisning i huset så i dag kommer det bilder fra loftet. Rommene ble pyntet i anledning besøket så det var bare å forevige de ryddige rommene før vi flytter inn med flyttelasset vårt snart. Da antar jeg det ikke blir fullt så ryddig lenger.

Gjesterommet 
(det vi tidligere kalte "kontoret")
 Sengen har jeg kjøpt brukt. Det er i utgangspunktet en dobbelseng i syrebeiset furu og jeg synes den ble mye finere med litt maling. Nattbordet er et loppefunn. Oppå nattbordet ligger noen gamle bøker og ved siden av står et gammelt medisinglass med en velduftende kvist av jasmin.
Veggene er malt i fargen Gul sandsten og er lik fargen som opprinnelig var på rommet.

Vårt soverom
Dette blir soverommet til meg og Rune (og Ellen Sofie, enn så lenge).
Vi har kjøpt kommode og skap fra IKEA. Senga sto i det andre huset (der vi bor foreløpig) og er malt i fargen Skumring. Kista sto på ett av soverommene da vi overtok.
Også dette rommet har fått beholde sin opprinnelige farge.

Den gamle vekkerklokka er fra 1953 og lå på loftet i huset vårt.
Nattbordet har tilhørt farfaren min på Senja.

Signe Kristines rom 
Signe Kristine fikk velge rom selv da vi såvidt hadde begynt med 2.etg. Det var litt spesielt at hun valgte nettopp dette rommet ettersom det var her den eneste jenta i huset sov. Hun delte rom med en tjenestepike og var eneste jente i en barneflokk på åtte barn.
Senga fant vi på låven og jorastolen sto i huset ved overtakelse. Det lille grønne rommet 
(som har blitt til det nye kontoret)
Det lille grønne soverommet endte til slutt opp som et lite kontor med soveplass.
Den gamle innebygde sengen har vi beholdt og rommet har endret farge fra skarp gult til en lys og fin grønnfarge (Pear sensation).
Skrivebordet sto i tilbygget og vi har dekorert det med en lampe fra Clas Ohlson, en gammel skrivemaskin, noen gamle bilder, en boks Blå Strek (en tom en sådan), penn og blekk og en gammel regnskapsbok fra 1909.


Loftsgangen Noen familiebilder henger på veggen akkurat når man kommer opp trappa. 
Under bildene står en gammel kiste som kommer fra hjemplassen til Runes far. 
Koffertene i hjørnet fant vi i Halsebøstua.

Et lite gløtt fra loftsgangen og inn på soverommet vårt.

Og til slutt et lite gløtt inn på gjesterommet.

Sånn, det var en første omvisning i huset. Dere er velkommen tilbake litt senere for omvisning i førsteetasjen også. Men det får bli litt senere for nå tar vi oss ferie....uten internett.

Ha en fortsatt fin sommer!
*Hilde*


4 kommentarer:

 1. Så flott det har blitt. Skikkelig sommerhusstemning! Man trenger ikke hytte om man har det slik hjemme. Ganske likt mitt drømmehus når vi en gang blir ferdige her også. Problemet er bare at mitt hus har litt mer bypreg enn de koselige husene på landet så det må nok noe mere tapet og gipsrosetter til her. Men panel finner jeg stadig bak plater som rives og da blir det tatt godt vare på. Kjørte forresten forbi for et par uker siden (veeeldig sakte), men har lagt merke til at det er flere som kjører sakte forbi det flotte huset. Lykke til med flytting!
  Camilla i Harstad

  SvarSlett
 2. Så flott dere har fått det på loftet også. Her var det myyye jeg likte! (",)
  Det blir spennende å se hvilket magasin dere dukker opp i, du får holde oss orientert om når det er "Løp og kjøp-tid".

  SvarSlett
 3. Nydelige fargevalg!! Så moro med reportasje!! Ha en fin helg:)

  SvarSlett
 4. Vilket fantastiskt arbete ni gjort och så fint det har blivit. Jag gillar färgsättningen och mixen av gamla och nya saker.

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette