mandag 29. april 2013

Arbeidslørdag i huset

For tiden jobbes det i flere rom i førsteetasjen i huset. I storstua er takbjelkene nå ferdiggrunnet og klare for maling. Gipsplatene er sparklet og malt og er snart klare for tapet og brystningspanelet er ferdiggrunnet og klar for tre strøk maling. Og gulvet.. ja, det kommer også etterhvert.
Finstua er nesten ferdigmalt, iallfall på veggene. Bjelkene er grunnet ett strøk og klar for litt sparkling og enda mer grunning. Og den fine dekorerte brannmuren skal få bli god som ny og skal males i samme mønster og farger som den er i dag.

Lørdag var det full aktivitet på det som skal bli badet etterhvert. Vi har valgt å rive pipa for å få bedre plass på badet. Og da den var borte angret vi ikke ett sekund på avgjørelsen. En halv kvadratmeter utgjorde en enorm forskjell og førte til en aldri så liten omlegging i interiørplanene. Dusjen og vasken skal bytte plass og rommet kommer til å føles så mye større og mer praktisk.I midten av bildet ser man tydelig hvor pipa har vært. Det ble straks mye bedre plass da den ble borte.
I kroken rett frem, der pipa har vært, blir det dusj. Vasken kommer til høyre, omtrent der gardintrappa står.
I taket er det nå lagt ferdigmalte bord. Etterhvert kommer det nye vegger og gulv også.

Som jeg skrev en gang tidligere har det vært iherdig jobbing i kjelleren for å få isolert gulvet nedenfra. Jobben er nå ferdig, noe mannfolkene er rimelig glade for siden takhøyden i kjelleren nå er 1,70m.
Å være 1,80m og jobbe i en takhøyde 10 cm lavere enn seg selv bidro til et par stive nakker i en periode.... Men resultatet ble iallfall bra. Her er før- og etterbilde.

Før: Her er leire fjernet fra taket i kjelleren og bjelker og bord er vasket. Litt til høyre for midten av bildet ser man bakerovnen og litt til venstre for den ser man brønnen på gulvet (trekantformet).
De gamle stolpene var mildt sagt modne for utskifting og bar preg av å ha stått fuktig i mange år.

Etter: Taket er isolert og kledd igjen. Nye stolper er satt opp for å støtte opp under gulvet på kjøkkenet og storstua.

Det er ikke bare i førsteetasjen det jobbes for tiden. Vi har så smått begynt oppe også. Foreløpig er det to soverom som skal forberedes til maling. Men først må tusen småspiker og stifter fjernes, rustne spiker på pusses blanke, løs maling må skrapes her og der og til slutt må det vaskes ned før det kan grunnes og sparkles. Så litt jobb gjenstår det visst.. Men vi ser lyset i enden av tunellen! :)


Ha en strålende uke!
* Hilde *

1 kommentar:

  1. Dere går på med krum hals, det er i alle fall sikkert. Inspirerende å lese. (",) Vi går sjøl med planer om å oppgradere bad, så akkurat den delen skal jeg følge med ekstra spenning.

    SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette