tirsdag 9. april 2013

En liten skatt fra fyllinga

Først og fremst beklager at innlegget lot vente på seg. Vi startet påsken med omgangssyke og dermed gikk påsken vår mer eller mindre bokstavelig i dass.. Så kom hverdagen igjen og bloggen måtte vike for alt mulig annet. Men nå da... Skatten jeg lovte å skrive om og som Rune fant på ei lokal fylling...

Det var neppe vanskelig å skjønne ut fra bildet i innlegget før påske at det var et veggur han hadde funnet. '
Det snødde godt den dagen han var på fyllinga. Men der på en stol lå klokka, på tur å snye ned. Urverket fungerer og en kvittering som lå inni klokka viser at urverket ble reparert i 2004. Det var for ille å la en sånn skatt ligge der og snø ned og bli ødelagt så den ble med Rune hjem igjen.

Kanskje synes du det er noe som mangler? Oppe på toppen og på undersiden mangler flere knopper og forskjellig pynt. Dessuten mangler det også glass.

Urverket er det samme som i "Albertklokka" som henger i Halsebøstua. Klokkene er også ganske likt bygd opp, men med ganske ulik utføring. 

Sånn alt i alt er vi veldig fornøyd med å ha funnet en sånn skatt, men kanskje aller mest fornøyd med å ha reddet den fra å bli ødelagt. Så får vi se hvor den havner etterhvert.

3 kommentarer:

  1. Den var jo kjempeflott! Tenk at noen har kastet den..

    SvarSlett
  2. Godt at Rune var på rett sted til rett tid. (",) Jeg slutter aldri å forundre meg over hva folk finner på å kaste. Går det ikke an å levere til bruktbutikken eller gjenbruksstasjonen i det minste?

    Har forresten akkurat fått noen midler fra Kulturminnefondet, jeg mener å huske at du har skrevet noe om det hos dere også. Noen erfaringer med rapporteringskravene e.l.?

    SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette