tirsdag 29. april 2014

Maledugnad og litt møblering med noen gamle skatter

 
Nå er elektriker booket og vi har fått litt press på oss til å få ferdig 2.etasje til han/de kommer.
Og med god hjelp av familiene våre fikk vi arrangert en aldri så liten maledugnad forrige lørdag. Dermed ble nesten hele 2.etasje forvandlet med ett strøk grunning og vi er godt i gang med aller siste innspurt.

Det skulle ikke mer enn ett strøk med grunning til før hele 2.etasjen ble lys og føltes mye større. Alle rommene og loftsgangen har fått minst ett strøk nå. Noe fugearbeid blir det nok før vi kan begynne å male på ordentlig, men heldigvis ikke så mye som fryktet.
Til venstre sees såvidt døren inn til det minste soverommet som blir et lite gjesterom og kanskje et lite kontor. Rett frem ser vi inn til et litt større gjesterom. Vi liker å kalle det "kontoret" ettersom det sto et stort skrivebord og forskjellig kontormateriell der da vi overtok.
Til høyre ser vi inn på det som skal bli vårt soverom. Signe Kristines soverom blir til høyre for det igjen, i skjul av tømmerveggen.

Slik så soverommet vårt ut før grunning.


Og slik ser det ut etter første strøk med grunning. Lyst og fint og ikke minst romslig. 
Ikke bare har hele 2.etasje fått sitt første lag med grunning, den har også fått nye gulv. Gulvbordene ble lagt oppå de gamle da det viste seg å bli for mye arbeid å få disse i god nok stand. Antakeligvis ville det ikke vært verdt alt arbeidet heller ettersom mye var for slitt til å pusses ned til et bra resultat.
 
 
 
Denne skjenken hører hjemme i Halsebøstua og skal fungere som TV-benk. Den er romstor inni så det er plass til både DVD'er og kanskje noen lekekurver. Eller kanskje den blir en liten forlengelse av kjøkkenet som ikke har så alt for mye skapplass å skryte av.
Uansett er det flott å kunne gjenbruke møbler som hører hjemme i huset og som er i god nok stand til å bruke akkurat som de er.Jeg har blogget om denne sjenken før, men må bare legge den ut enda en gang. Den er jo selve juvelen i krona og sto i huset da vi overtok. Den gang sto den bortgjemt i spiskammerset.
Det var en selvfølge at den skulle få stå i finstua. Litt lett overflatebehandling for å få fram gløden pluss skifte av speil så blir den kjempefin igjen.

Vi flyttet skjenken til andre siden av rommet og oppdaget at gulvet ikke var helt i vater, noe som ikke burde komme som en overraskelse ettersom ingenting i dette huset er verken i vinkel eller vater. Dermed måtte det en midlertidig løsning til for at vi ikke skulle føle oss helt skjeve i øynene. Jeg kan betrygge med at den planken blir byttet ut med en mer estetisk korrekt anretning senere :)


Og her har dere en første sniktitt (i vidvinkel til og med) fra storstua. Noen møbler har fått kommet inn, men en del mangler selvfølgelig. Spisestuemøblene trenger litt fornying, spesielt bordplaten og stolsetene. Matta på gulvet ligger der midlertidig for å skåne gulvet.
Kistebordet vi kjøpte brukt har fått kommet inn og mangler bare selskap av en sofa og noen stoler.
 
De neste ukene skal brukes til maling av 2.etasje samt gjøre ferdig det som må stå klart til elektrikerne kommer, forhåpentligvis i løpet av mai.

Imens blir det bestilt taklamper, gardinstenger og diverse annet som vi mangler. Og på lørdag blir det tur på loppemarked. Jeg satser på god avkastning der :)

*Hilde*

 

7 kommentarer:

 1. Så fint det blir både oppe og nede :-) Dere er virkelig flinke :-)

  SvarSlett
 2. Så morsomt å se! Dere har kommet langt! Og så deilig å kunne begynne med det morsomme, møblering:) Dere får det kjempefint og det blir spennende å se videre!

  SvarSlett
 3. Så fint det blir. Får jeg spørre om hvor det er loppemarked på lørdag?
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Loppemarked i Kvæfjordhallen lørdag og søndag kl 12 😊 Det gledes 😊

   Slett
 4. Bra jobba, det blei en utrolig stor forskjell. Og de gamle møblene som fulgte med huset er gull verdt. Tenk at sånne skjenker blei stua vekk før - de blei vel umoderne. Heldigvis blei den ikke kasta på bålet, det har nok skjedd med mangt et praktmøbel når moten blei endra og folk fikk bedre råd.

  Lykke til på loppemarked! (",)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk :-)
   Ja, det er ganske unikt at så mange møbler ble bevart. Og føles veldig riktig å gjenbruke det vi kan.

   Slett
 5. Tusen takk! Så annonse i avisa i dag. Camilla

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette