torsdag 10. april 2014

På tide å børste støvet av....

...tja......bloggen rett og slett..
I det siste har jeg fått spørsmål fra flere personer om det ikke skjer noe nede i huset siden det er så stille på bloggen. Fakta er at det har skjedd mye nede i huset siden jul, men blogging har det blitt dårlig med. Jeg skylder på dårlig tid og noe ammetåke. Selv har jeg fått noen korte økter nede i huset med litt oppattarbeid i 1.etasje (tørkesprekker overalt!). Og siden disse øktene stort sett har foregått mens lillemor har sovet så har ikke fotografering vært prioritert øverst på listen. Derfor tenkte jeg at det nå var på tide å vise dere hva som har skjedd nede i huset siden sist:

Dette skal bli soverommet vårt. Vi har valgt å legge nytt gulv oppå det gamle da det viste seg at det ikke var overkommelig å slipe det ned og få en bra finish på det. Men det blir nå liggende under det gamle gulvet så vi har i det minste bevart det. Rommet har fått nytt tak og ene døra er kledd igjen (den som gikk inn til det innerste rommet som dere ser var grønt). En del av panelet har blitt byttet ut pga fuktskade etter lekkasje fra taket. Neste punkt nå er å pusse det malte panelet, vaske, grunne og male veggene. Også skal gulvet males. Så etter en kort oppsummering er konklusjonen at det er en del arbeid igjen. Og det er bare på dette rommet.

Loftsgangen har gjennomgått en totalforandring. Den blå døren sto opprinnelig i spiskammerset. Heldigvis passer den perfekt på loftet.

Jeg liker fargen på døra veldig godt så jeg tror faktisk vi må beholde den. Så får vi se hvilken farge de andre dørene i gangen får. 

Det originale og godt bevarte dørhåndtaket er i sveitserstil, eller er det empire? Noen som vet? Jeg syns disse stilartene noen ganger krysser hverandre litt så det er ikke bestandig så lett å vite hvilken stil det er.


Påsken står for tur og i år blir det oppussingspåske. Vi håper å få gjort så mye som mulig i løpet av påsken, så får vi se hvor langt vi er kommet når påsken er overstått. Helligdag får bare være helligdag. Her skal det pusses, fuges, sparkles, grunnes og males!

4 kommentarer:

 1. Så flinke dere er!
  Gøy å følge med :)

  God påske!

  SvarSlett
 2. Så koselig å få lese litt om huset igjen. Dørhåndtaket ligner en kort utgave av de vi har i huset her og vi har et sveitserhus. Men håndtakene trenger jo selvfølgelig ikke være sveitser for det. Vi er jo langt unna hovedstaden og de store byene som brukes som mal for disse epokene.
  God påske fra Camilla i Harstad

  SvarSlett
 3. Så hyggelig å høre fra deg igjen. (",)

  For å oppdatere bloggen trenger man to ting: TID og INSPIRASJON. Det er mi erfaring at det ikke alltid er jevn fordelt med disse to, så da blir det av og til en liten pause. Men da har man jo ekstra mye å vise fram etterpå. (",)

  Det er kjedelig med tørkesprekker, det har vi også fått på badet. Heldigvis var vi forberedt, så skuffelsen blei ikke så stor som den ellers kunne vært. Lykke til videre, og fortsatt god påske!

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette