mandag 3. november 2014

På jakt etter nordlyset

Her en kveld for noen dager siden var jeg ute et lite ærend og ble stående og beundre nordlyset som bredte seg over himmelen. Jeg bestemte meg for at jeg skulle ta med meg kamera og stativ og gå ut på nordlysjakt. Men skal man ta bilde av nordlyset må man være på rett sted til rett tid. Det var ikke jeg. Det vil si, nordlys var det, men ikke på langt nær så fantastisk som 30 minutter tidligere. Typisk...

Men jeg fikk tatt noen bilder, testet ut lukketid, blenderåpning, ISO og alt det der (pluss pådratt halvfrosne tær og fingre) og endte opp med et bilde som ikke var mer enn ok sammenlignet med hva jeg kunne fått 30 minutter tidligere. Men men, øynene skal herved holdes mer åpne og rettet opp mot himmelen på kalde og klare dager sånn at det kanskje blir bedre fangst neste gang. Inntil da får dere et glimt av bittelitt nordlys over Halsebøstua og fjøsen en iskald oktoberkveld.

Det ser nesten ut som vi har flombelysning i Halsebøstua, men det skyldes bare lang lukketid og kanskje for så vidt også at det meste av lys sto på akkurat da (ja, vi er slike som f.eks glemmer av Earth Hour dessverre...)

Ha en flott uke, alle sammen!
*Hilde i Halsebøstua*

1 kommentar:

  1. Nordlyset er så flott, jeg har både familie og venner som pøser på med nordlysbilder nå og det er fantastisk. Så vil jeg også kommentere innlegget under. Herlig stue med masse herlig lys. Flott møblert og fin stemning.

    SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette