lørdag 19. september 2015

Gamle toner i Halsebøstua

 Det er kanskje på tide å legge ut bilder av annet enn nordlys og hage så her kommer noen bilder av et aldri så lite loppefunn fra i sommer. En torsdag i juli tok vi oss en liten familieutflukt i retning Sortland. På turen dit hadde vi planlagt en liten stopp innom et låvesalg på Flesnes. I utgangspunktet var det ingenting vi absolutt måtte ha, men det skadet jo ikke å ta en titt.

Vi endte opp med én ting hver. Rune kjøpte seg en trillebår i tre og jeg slo på stortromma og kjøpte meg trøorgel. Hvorfor ikke, liksom?.. :)
Jeg har vokst opp med keyboard, blokkfløyte og gitar i hus og har faktisk gått på orgelkurs. Vel, det var et innføringskurs i akkorder og alt som er basic når man skal spille på det meste med tangenter, men nok til at jeg kan bidra med litt lyd på mitt nyinnkjøpte harmonium. Ja, for det er jo det det heter, ikke sant? Og det høres jo så mye flottere ut enn orgel :)

Da orgelet, eller unnskyld harmoniet, hadde kommet i hus, kastet vi oss rundt og åpnet det for å se om vi kunne finne ut hvor det var laget (kanskje skjulte det andre skatter også..) Men det var ingen hint eller skatter å finne, bare spindelvev og 100 år gammelt støv.

Det finnes fem koppel på orgelet, men ingen av dem har samme front. Det får oss til tenke at kanskje orgelet er satt sammen av restmateriale eller har blitt reparert opp gjennom årene og dermed har fått fronter, alt etter hva som var å oppdrive. Vel, ikke alt sitter helt på plass. Det gjelder både for koppel og tangenter. 
Men litt lim kan fikse det. Det er verre med den sure G'en som høres ut som en syk katt...


Vi satser på å få en ekspertvurdering etterhvert. Kanskje vi finner ut hvem som har laget det da :)


*Hilde*


2 kommentarer:

  1. He he, tipper dere har en stor bil siden dere fikk dette med hjem. (",) Fint var det i alle fall, antar det blir populært blant husets yngste. De bryr seg nok heller ikke om en sur tone eller to, det viktigste er å få lage lyd.

    SvarSlett
  2. Haha, fant trøorgel på Finn.no i dag, men mannen min hadde vel bikka om jeg kom hjem med et sånt, umusikalske som vi er ;-) Ikke har vi allverdens med plass heller i det lille huset vi pusser opp

    Koselig blogg du har, jeg er inne og smugleser litt, både titt og ofte

    Ha en fin kveld

    SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette