søndag 3. juli 2011

Dørprosjekt og Speedheater

Mens mannfolka har holdt på med taket, har jeg lekt meg litt med et nytt leketøy vi har kjøpt. Og SpeedHeater'n er verd hver ei krone. Jeg har skrapt ei dør og noen dørkarmer i går og i dag og synes faktisk det er artig å holde på. Men jeg regner med det ikke er like morsomt lenger når jeg kommer til dør nr.4...


Dagens prosjekt. Det tar tid å få bort 3-4 lag med maling, spesielt når døra har så mange små profiler

På dørlistene var det hummer og kanari med farger. Litt gult, grønt, rødt og blått..Denne døra inn til kjøkkenet var "oppgradert" med en stor plate som skjulte de fine dørspeilene, men jeg syns den ble mye bedre uten. Denne døra er neste som står for tur for å skrapes
Speedheater.. min beste venn for tia :) Infrarød stråling varmer opp malinga slik at den løsner. Den klarer å løsne 20 lag med maling på ca.20 sekunder så effektiv er den iallfall.

Litt nødvendig verneutstyr
Her vises det hva som skjer når Speedheater'n har fått varmet malinga i 20-30 sekunder.

2 kommentarer:

 1. Hei Hilde og Rune! Utrolig spennende å følge med på hva dere får til på det gamle huset. Vi holder på å resturere et hus fra 1923 i Hamarøy og i år skal dørere oppgraderes. Våre er trehvit,aldri malt. Store plater som skjuler de fine dørspeilene er det hos oss og. Det jeg lurer på hva gjør dere med dørhåndtakene??? De er noe slarkete, men vi ønsker å beholde dem.
  Hilsen May-Henni

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:-) Koselig at du følger med :-)
   Vi er ikke kommet så langt i prosessen at vi har begynt med håndtakene ennå, men vi vet at det skal være mulig å justere fjæra i låsekassen hvis det er lutt "slark". Det står sikkert noe en eller annen plass på nettet om hvordan man fikser gamle håndtak :-)

   Slett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette