mandag 12. mars 2012

Litt skrapearbeid og litt fotografering

I dag har jeg hatt fridag og hadde selvfølgelig stoooore planer i Halsebøstua. Det ble ikke gjort fullt så mye som planlagt, men jeg fikk iallfall startet på bjelkene i storstua. Planen er å skrape alle disse, pusse dem og så male dem og taket hvitt.
I og med at det var første økt med skraping (over skulderhøyde) så tenkte jeg kanskje det var lurt å ta det litt rolig. Tror kanskje jeg kommer til å oppdage avglemte muskler i morgen...
Planen min var egentlig å bruke Speedheater'n, men det viste seg etterhvert at det var mye lettere å bare skrape for det meste av malingen ramlet av i flak. Med Speedheater'n virket det nesten som malingen bare festet seg enda mer. Dessuten ble det mye styr å veksle mellom å bruke Speedheater'n og å skrape der den hadde varmet malingen. Og stativet vi har kjøpt til den fungerte visst ikke helt som jeg hadde planlagt.

Jeg måtte selvfølgelig ha en liten pause underveis og hva bedre å bruke pausen til (annet enn å gomle sjokolademuffins..kjøpt inn for anledningen) enn å ta noen bilder av ting og tang inne i huset.
Så da ble det et aldri så lite fotosafari gjennom huset og jeg finner stadig nye motiver. Det er akkurat som om det bare dukker opp nye ting som jeg ikke har lagt merke til tidligere.


Vel, jeg har iallfall begynt med bjelkene..


To gamle kofferter

Den gamle kommoden inne på det vi liker å kalle kontoret (fordi det står et stort skrivebord der). Litt skjev og med forskjellige håndtak, men det er bare sjarmerende.

Det var ikke før etter at jeg hadde kjøpt noen lignende kroker på Tante Thea i Harstad at jeg oppdaget at det faktisk fantes en slik krok på veggen inne på "kontoret".

Denne henger inne på kjøkkenet og har visst vært brukt til såper

2 kommentarer:

 1. Hei Hilde,

  For en nydelig gård dere har! Litt av et oppusingsprosjekt, men tipper det blir bra når det blir ferdig =)

  Artig å gå på skattejakt i gamle hus. Mange fine ting du har funnet. Og et hvalbein, da! Kraftige saker, altså.
  Legger meg til som følger (ser at du allerede har min blogg i bloggrolleren din).

  Renate

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:-) Jepp, stort prosjekt, men vi ser for oss et fint sluttprodukt:-) Dere har jo et kjempefint hus og for en beliggenhet midt oppi fjellsiden! Spennende å stikke innom bloggen din innimellom og koselig at du ønsker å følge med på min blogg :-)

   Slett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette