søndag 25. mars 2012

Skraping og snekring i storstua

I helga har vi fått jobbet litt i storstua, jeg har skrapt takbjelker og panel og Rune har rettet opp vegger og gjort klart til å montere plater og nytt panel på de veggene der deler av tømmeret er ødelagt.

Skrapearbeidet i taket er et langt lerret å bleike og for å ikke pådra meg betennelse (eller skrapesyke kanskje..) så har jeg funnet ut at skrapingen må gjøres i mange små etapper. Det merkes fort når alt arbeidet foregår over skulderhøyde.. Så da er det jo greit å ha litt annet skrapearbeid å avveksle med. Vi har klart å bevare noe av det gamle panelet i storstua og det trenger en god dose skraping og pussing før det kan males. Da er det godt å ha Speedheater'n som lett tar knekken på 2-3 lag med maling. Antakelig må vi også gå over takbjelkene med Speedheater'n til slutt før de kan pusses og males.

Ja, for ikke å glemme..før helga fikk vi masse material, bl.a alt av panel som skal opp i storstua, kjøkkenet og i tilbygget (inngangspartiet). Så da er vi jo et langt steg nærmere oppbygging! :)


Jeg tror jeg brukte en hel evighet bare på denne lille biten med panel. På mange måter er jeg glad for at vi må ha nytt panel i halve stua...

Nå kjenner jeg at jeg virkelig gleder meg til jeg kan begynne å male på dette fine panelet. Hadde vi bare visst hvilke farger vi skal gå for..
Malingen flasser av både i taket og på bjelkene. Og når det skrapes av havner en god del i ansiktet mitt, ned i jakke (og enda noen lag under der..) og ikke minst inn i armene på jakke og genser. Takk gud for vernebriller iallfall...
Nesten to hele bjelker er ferdige, så egentlig går det jo greit unna.
Også i kjøkkenet skal vi bevare det gamle panelet, spesielt med tanke på at det finnes i to forskjellige bredder..  Det gjør det bare enda mer spesielt å ta vare på. 2 kommentarer:

 1. Grøss! Disse bildene kunne jeg kjenne meg igjen i. Det har blitt noen 10talls kvm med skraping på meg også. Vær forsiktig med nakke og armer.
  Jeg utviklet senebetennelse. Ikke å anbefale!
  Det som drysser ned kommer inn over alt. Ikke bare det, men det limer seg fast til huden også:(
  Men det er verd det.. Takene deres kommer til å bli knallfine! :)
  -Astri-

  SvarSlett
 2. Jo takk, skrapearbeid, iallfall over skulderhøyde, er drepen for skuldrene og nakken. Derfor prøver jeg å ta det i mange små omganger. Ellers blir det nok en senebetennelse eller to her også. Jeg merker jo at jeg holder ut lenger og lenger for hver gang, men prøver å ta maaange pauser når jeg blir sliten i armene og skuldrene. Har ikke tid til noe tendinitt her i gården...

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette