torsdag 14. juni 2012

På tide å gi lyd fra seg igjen...

Den siste tiden har det ikke skjedd så mye her på bloggen rett og slett fordi vi ikke har vært hjemme.
Forrige helg besøkte vi Lom og lot oss fascinere av hvordan de har klart å skape en helhet mellom ny og gammel arkitektur. Lom er enestående på denne måten. Sentrum av Lom består av bygninger, nye og gamle, som er malt i mørk jordfarge og stedet får dermed en helhet og en helt egen sjarm. I dalene rundt Lom ligger gårder høyt oppe i åssidene og viser hvordan folk en gang i tiden var nødt til å finne seg land på de mest avsidesliggende steder. Og de fleste er kjempefint bevart og har gjerne flere av de originale byggene på tunet. I løpet av helgen var vi bl.a innom Lom stavkirke som ble oppført på slutten av 1150-tallet. De gamle stavkirkene byr ikke bare på en liten tidsreise for øyet, men lukten av tjære bidrar også til at man "lukter" seg litt bakover i tid. Stemningen i en stavkirke (uten for mye kunstig belysning...) kan nesten være litt dyster og man drømmer seg fort tilbake i historien.

De øverste bildene viser noen detaljer fra Lom stavkirke og området rundt. 

Lom stavkirkeSkiltene i Lom er diskré og tar ikke fokus bort fra arkitekturen


Så tilbake til Halsebø igjen da.. Med masse inspirasjon med oss hjem i bagasjen kan vi nå komme i gang igjen i huset. Eller det vil si, Rune har så smått startet opp igjen utvendig og jeg setter i gang til helga. Jeg har et mål om å få begynt så smått med finstua i nærmeste framtid. Selv om vi ikke har sett mye til sommeren så langt her oppe i nord så begynner vi å innse at sommeren faktisk er godt i gang og vi har mye som skal gjøres.

Og en liten ting til slutt.. Vi har fått gjester i finstua :) Kanskje kommer det et lite innlegg om dem i løpet av de neste dagene :)

~ Hilde ~


1 kommentar:

  1. Så vakkert sted dere har besøkt. Nydelig stavkirke.

    SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette