lørdag 30. juni 2012

Så hva skjer egentlig på Halsebø for tiden da?

...vel, sånn bortsett fra at vi venter på at den iskalde nordavinden skal snu så er vi så smått (veldig smått..) i gang med finstua, eller bestestua som den egentlig ble kalt. Jeg har store (kanskje for store) planer om å komme i gang med grunning av deler av bestestua i helga, så får vi se om jeg kommer så langt som jeg håper.

Utvendig jobber Rune med den siste fasaden rundt inngangspartiet. Mye av veien blir til mens vi går og midt oppi arbeidet blir det noen tenkepauser, og kanskje litt drømmepauser (for min del iallfall) for å diskutere litt hvordan det skal se ut til slutt. Måtte det bare bli ferie sånn at vi kan konsentrere oss kun om restaureringen...

Bestestua slik den så ut da vi hadde ryddet og møblert litt i fjor sommer. Etter en lang tenkeprosess fant vi ut at vi ønsker å bytte ut den gule fargen med noe mer nøytralt. På mange måter hadde det vært best å beholde den gule fargenyansen siden den går igjen i gulvbelegget og samtidig er original, men vi fant ut at skal vi eller noen andre bo der over lengre tid så er det kanskje best med en nøytral farge. Men gulvet beholder vi slik det er for det gamle gulvbelegget er i fin stand. Kanskje ikke så rart siden bestestua tradisjonelt sett kanskje var det minst (og penest) brukte rommet i huset.

Fasaden med inngangspartiet en gang på 40-tallet. Denne fungerer nå mer eller mindre som en slags fartshump for noen av de nysgjerrige som kjører forbi huset nå om dagen :) Men det er bare moro. Restaureringen engasjerer mange og vi får mange positive tilbakemeldinger. Det setter vi stor pris på.

- Hilde -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette