torsdag 19. juli 2012

En liten titt inn i gangen

**Jippi!! Innlegg nr.100!! **


Denne uka har vi jobbet iherdig både inne og ute. Og med god dugnadshjelp av svigerinnen min og barnevakthjelp av mamma har det jaggu gått fremover i finstua. Faktisk så mye at vi har fått malt litt i storstua OG så smått begynt med gangen.

Hele finstua er ferdig grunnet og klar til maling (det vil si bare veggene... så det betyr vel egentlig bare halve finstua....). Tre strøk grunning måtte til og enkelte flekker krevde ett lag til. Jeg er så smått i gang med å skrape bjelkene og kjenner på hvor lei jeg ble etter å ha skrapet alle bjelkene i storstua. Heldigvis er finstua ikke ei storstue, men ei "litastue" så det er ikke like mye som må skrapes. Men lei blir jeg nok uansett....
*Hvis deler av teksten vises med hvit markering så beklager jeg dette. Aner ikke hvordan jeg får det bort...*


Det kommer ingen "etter-bilder" i dag siden ingenting er helt ferdig. Men noen "før-bilder" av gangen kan jeg jo legge ut. Foreløpig har jeg bare fått ryddet den, støvsugd masse gammel spindevel *usj* og fjernet skruer fra veggene.


De originale doble dørene er intakte og skal skrapes og males. På andre siden er de enda finere, men det husket jeg selvfølgelig ikke å ta bilde av...

Gangen er GUL på alle kanter! Med litt innslag av blått og grått. Gjett om jeg gleder jeg til å sette i gang med å grunne disse veggene! Og de skal IKKE være gule etterpå.

Trappa er enkel, men samtidig passer den så fint til huset. Trappegangen er eneste stedet i huset der tømmerveggen vises. Den skal få samme farge som resten av gangen.Utvendig tar siste fasaden nå form og ett av totalt 5 vindu (inkludert tilbygget ved inngangspartiet) er kommet på plass. Fasaden er isolert og neste steg er å få på pappen.
Og for de som kjører forbi her og kanskje lurer på om vi har tenkt å bruke den gyselige døra vi har satt i så kan jeg betrygge med at dette bare er en byggedør og skal byttes ut til høsten :)


5 kommentarer:

 1. Den e så kjempefin den dobbel-døra!!!
  (og byggedøra overser vi bare ;-)) )

  SvarSlett
  Svar
  1. Det e bra at du kan se forbi byggedøra :) E gla førr at den originale dobbeldøra e intakt og kan brukes. Syns den e skikkelig sjarmeranes :)

   Slett
 2. Så du vil ikke ha den gule gangen - ikke jeg heller hadde jeg vært deg.
  Komemr til å bli knallfint når du blir ferdig, og med de flotte dørene.

  Når jeg holder på med slikt `dritarbeid`, så tenker jeg ofte på Trond Viggo Torgersen`s `puss, puss, så får du en suss`... går litt lettere da :)

  Klem Inger

  SvarSlett
 3. Blir nok ikke gult nei :) Satser på noe veldig lyst og nøytralt. Rommet kommer til å bli noen kvm større etter første strøk med sperregrunn! :)

  SvarSlett
 4. De doble dørene var veldig flotte, så heldige dere er som har dem i god stand. Men den gulfargen blei litt vel intens ja... (",)

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette