lørdag 17. januar 2015

Detektivarbeid

Det er stilt fra Halsebøstua for tiden. Det skyldes en god blanding av ren latskap og at vi for tiden driver litt spennende detektivarbeid for å finne litt info om menneskene som bodde i Halsebøstua på slutten av 1800-tallet. Og mye spennende info dukker opp så bare følg med i fortsettelsen :)

Pga alt detektivarbeidet ble julepynten stående på vent noen dager, halvveis nedpakket mens vi gravde oss ned i folketellinger, passasjerlister og slektstrær som dukket opp via Google. Vi har blitt riktig så dyktige brukere av ancestry.com og lært oss noen triks om hvordan man finner frem blant millioner av navn (som igjen finnes i utallige versjoner viser det seg). Og freidig som man da må være for å finne informasjonen man er ute etter så har vi kommet i kontakt med et par etterkommere på andre siden av dammen. Mine 7-menninger faktisk. Ikke tjukkeste slekta, men pytt sann.

Jeg har skrevet tidligere om Lauritz og Anne som var de første som bodde i Halsebøstua i dette innlegget Gårdens historie for snart to år siden. Det er en trist historie om mor og far som dør med tre ukers mellomrom og etterlater seg åtte barn i alderen 2 til 21 år. Spørsmålet vi begynte å stille oss da var: Va skjedde med disse barna? Og med det som utgangspunkt begynte vi detektivarbeidet vårt. Etter hvert ballet det på seg og mer og mer info dukket opp. Vi ble oppslukt!


 
Fortsettelse følger.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette