onsdag 8. august 2012

Dette skjer på Halsebø for tiden...

Her på Halsebø er det fortsatt ferie og store deler av ferien har blitt brukt og skal fortsatt brukes i Halsebøstua. Litt tid til feriering har det også blitt og to dager i sommervarme i Oslo i slutten av juli kom godt med. Sommeren har ikke vært noe å skryte av og nordavinden har kjølt oss ned hele ferien. Noe finvær har det vært, men ingen temperaturer å skryte av. Kort sagt fint jobbevær :)

Viktige beslutninger skal fattes angående fargesammensetninger i stuene. Vel, det er ikke de store fargene det er snakk om, vi safer med nøytral grå.
Karjolen står ute til pynt

Like ved Halsebøstua kom denne martagonliljen opp i sommer. Den står der ensom, ca.130 cm høy og pynter opp utenfor huset. Etterhvert må den nok flyttes slik at vi berger den.

Det blomstrer noe voldsomt i sinkbøtta. Hadde jeg visst dette hadde jeg ikke plantet fullt så mye i bøtta...

Det blomstrer sånn høvelig i melkespannet også, men kanskje blir margeritten byttet ut med en blomkarse etterhvert. Blomkarsen blomstrer til langt ut på høsten og gir mye mer farge.


Gangen har fått ett strøk med sperregrunn, blitt sparklet litt og deretter pusset. Nå er den klar for to strøk til med sperregrunn før den kan males.

Tømmeret i trappeoppgangen har fått seg en omgang med båndsliperen. Dette var nødvendig for å få bort gammel maling. Pussingen har tatt lenger tid enn forventet. Men det blir bra til slutt :) Og ikke minst så er all gulfargen nå borte! Veggen skal etterhvert vaskes og grunnes og trappeoppgangen skal bli lys og fin!  

Det bygges trapp!

Inngangspartiet begynner å ta form! Bare så synd vi ikke kan male de trykkimpregnerte materialene før til neste år.
I løpet av høsten skal dør og sidefelt inn samt vindu på veggen ned mot veien.  
Kommer tilbake med flere oppdateringer etterhvert. Nå må det bare jobbes iherdig for å få noe helt ferdig. Det står mange halvferdig prosjekt rundt omkring og tak og takbjelker i finstua og gangen er de tingene det gledes minst til... iallfall fra min side. Skal tro om det er derfor jeg hele tiden starter opp nye prosjekt istedenfor å begynne med takene...

Ha en fin uke!
- Hilde -

11 kommentarer:

 1. Dokker ha gjort en super jobb. Gøy å se korsen det bi.... Hils

  Beate

  SvarSlett
 2. Glede mæ t å se :)
  Karen :)

  SvarSlett
 3. Det er jo kanskje bra at det ikke er så fint sommervær når man har så mange prosjekter på gang. Man kan i alle fall velge å snu det den veien. Det er jo stor framgang, gangen var ikke til å kjenne igjen, og allerede bedre. (",)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det var kjempedeilig å få annen farge i gangen :-)

   Slett
 4. For en jobb dere har med grunnarbeidet, men det er jo verd det.
  Blir gøy å se resultatet.

  :) Inger

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fryktelig mye arbeid, men jeg er sikker på at det er verdt det til slutt :-)

   Slett
 5. Så flinke dere er!

  Hvilken gråfarge skal du ha?
  Ute etter en fin gråfarge selv. Så litt nysgjerrig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi skal gå for Jotun 9915 Morgendis og 9904 Skumring/Ljusgrå. Vi valgte disse nyansene utfra tapeten vi skal ha i storstua. Samme fargene vil gå igjen i finstua slik at disse to stuene kommer til å henge mer sammen.
   Fra før var det knallgrønt og knallgult, ikke spesielt god sammenheng der nei...

   Slett
 6. Så spennende blogg du har her, elsker og følge andres oppussing prosjekter:) La meg til som følger;) Dette kommer til og bli spennende:) Gode fargevalg du har tatt der, jobber til daglig som maler og har brukt de fargene mange ganger på stor bygg:) De er fine, men en skal alltid tenke på lys i rommet før en tar ett valg:) Fargene varierer fra rom til rom pga lyset:) Bare ett råd:) Gleder meg til og se videre:) Klem fra meg;)

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette