mandag 3. september 2012

Gamle doble dører

I Halsebøstua finnes fortsatt den gamle ytterdøra, riktig nok ikke lenger som ytterdør da det utenfor døra er satt opp et tilbygg. Heldigvis, får man si, for tilbygget har nok vært med på å beskytte døra fra vær og vind i  de mange årene det har stått der. I headingen på bloggen kan man se tilbygget på bildet som er tatt rundt 2.verdenskrig. Med andre ord har det beskyttet den gamle døra lenge. 
Døra er i fin stand og skal selvfølgelig fikses. Og som dere ser på bildet nedenfor så har jeg allerede prøvd meg med Speedheater'n. Og konklusjonen er at malinga sitter veldig (!) godt fast.
Hvilke farger døra får etterhvert vet vi ikke ennå, men fin skal den bli!


Døra slik den vises når du kommer inn i tilbygget.
 På bildet vises tømmeret som har vært dekket med bordkledning fra gammelt av. Her håper vi å kunne la deler av tømmerveggen være synlig, både fordi den ser bra ut og fordi det viser at det er et tømmerhus.


Døra slik den vises fra trappegangen (som dere har sett tidligere er blitt grunnet ett strøk og ikke lenger er knallgul).

Når vi begynner å fikse på døra vet vi ikke ennå, det er så mange prosjekt som står i kø nå at vi har nok å fylle dagene med. For øyeblikket jobbes det med tilbygget, takbjelker og trappegang. Ting tar så lang tid og døgnet har for få timer...

- Hilde -

3 kommentarer:

 1. Så heldige dere er som har den gamle døra i behold. Her fant jeg kun ei halv som igjen var delvis oppråtna. Ikke mye å bygge videre på, annet enn som modell for en kopi. Men sant og si er jeg ikke helt sikker på hvor på huset den var i bruk heller, det har vært så mange ombygginger her siden det har vært både butikk og bolig.

  Jeg vet ikke om det er en ide for dere, men i ett av de uttallige interiørmagasinene som passerer dørstokken her i huset så jeg noen som hadde satt opp et høyt halvpanel i gangen (sikkert rundt 1,70), og latt tømmerveggen være eksponert over der. Det var veldig flott.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hah! Du traff så rett på spikern! Er nettopp det vi har tenkt å gjøre :) Altså ha brystningspanel og la tømmeret vises over det :)

   Slett
 2. Her var det mye spenennde prosjekter på gang. Liker!
  Legger meg til som følger slik at jeg kan følge med dine herlige prosjekter. Elsker før og etter bilder:)
  Håper du ar turen innom meg også, legg deg gjerne til som følger :)

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette