tirsdag 5. mai 2015

I vinduet

Jeg har flere ganger lagt ut bilder av utsikten vår her på Halsebø. Utsikten er jo tross alt en av de viktigste årsakene til at vi flyttet hit. Fra stuevinduene kan vi se Rolløya, deler av Andørja og sørspissen av Senja. Vi ser også inn i Sørvikvågen og kan nyte kveldshimmelen som speiler seg i det blikkstille havet (nå skal det sies at blikkstille hav ikke nødvendigvis er dagligdags her oppe..)
 
Men det er ikke nødvendigvis bare de store fjellene og den vide fjorden som lokker blikkene våre utover. Fra de mange vinduene har vi utsikt ned mot fjæra, mot fuglene som dykker etter fisk, mot sjarken som drar ut på fiske på morgenen, ørna som flyr forbi med tunge vingeslag, et svanepar som flyr synkront ut Sørvikvågen (hører dessverre med til sjeldenheten...), mot alle som går tur på veien (Halsebøstua ligger ca.5 meter fra veien så her har vi full kontroll!)
 
Et lite blikk utover mot Gjerdneset og Sørvikvågen. På sommeren speiler kveldshimmelen seg i havet i Sørvikvågen, mens på vinteren flyter små og litt større isflak ut mot den store fjorden. Utsikten vår har en fin kontrast mellom det nære landskapet i vest og den åpne fjorden og fjellene i nord og øst.
 

Fra stuene har vi utsikt ned til fjæra. Naustet er en naturlig del av kyststripa her nord og passer fint inn i utsikten vår her på Halsebø.
 
 
Ha en fin uke!
 
*Hilde*
 

3 kommentarer:

 1. Ja den utsikten var upåklagelig - for en perle ret og slett.Og slike syn kan man aldri ta nok bilder av,man blir jo like takknemlig hver gang man titter ut !Vi bor også slik vi har fin utsikt,og plassen vår heter faktisk "Utsyn" :)
  Fjorder og fjell og full pakke,og Ålesund over fjorden.
  Takknemlig for å bo slik til!
  Nyt våren!
  TOveklem .I)

  SvarSlett
 2. Det er absolutt ingen grunn til å klage på utsikten når man har hus så nært sjøen! Nå er det bare å håpe at det blir litt varmere i været sånn at det begynner å grønnes for alvor. (",)

  SvarSlett
 3. Jeg har sett denne utsikta og den er fantastisk ;-) :-)

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette