torsdag 10. november 2011

Ting og tang fra Halsebøstua

Jeg elsker å slå meg løs med kameraet i Halsebøstua fordi det er så mange spennende motiv å ta bilde av. Og alle tingene har liksom sin egen historie å fortelle.

Huset er fullt av morsomme motiv, men jeg har valgt ut noen få til en collage. De fleste tingene forteller en historie, som f.eks spareknottene som var vanlig under krigen for å spare solene på skoene. Og peppermynteoljen og den andre boksen (som vi ikke vet hva inneholder) som kommer fra Harstad apotek. Sist, men ikke minst, er det det gamle slitte flagget som kanskje ett av barna i huset brukte på 17.mai for mange mange år siden. Eller, vi vet jo ikke hvor gammelt det er, men det har sin sjarm uansett :)
Reseptkonvolutt fra gamle Harstad Apotek
.


Forsiden av Folkeviljen fra 7.januar 1947 har passet på julepynten, tja, sikkert siden 07.01.47. Så da pakket de sikkert sammen jula på nettopp den dagen. Og det var vel på tide siden det var 14.dag jul..:)
-Dette er noe av julepynten vi fant i huset da vi ryddet der. Heldigvis kan mye fortsatt brukes og det skal få sin velfortjente plass på juletreet når vi feirer første jula i huset (forhåpentligvis neste jul..)
Barnebok med store bokstaver og lite tekst. Skulle vel passe godt som den første boka til et barn som holder på å lære seg å lese.

4 kommentarer:

 1. Rett og slett fantastisk!! Ett skattekammer dåkker har!

  SvarSlett
 2. Hei, Tone!

  Ja, det e verkelig et skattekammer. Kanskje ikkje sånn verdimessig vess man tenke penga førr de fleste tingan e neppe verdt så mykkje. Men alle tingan har liksom sin historie og høre heime i huset :)

  SvarSlett
 3. Eirin Halsebø Lie10. november 2011 kl. 23:00

  Utrolig flott jobb dere gjør. Jeg blir helt rørt av å tenke på at bestefaren min har vokst opp i huset og sikkert brukt mange av tingene!Det er morsomt å se bilder. Vi skal komme å hilse på dere snart!
  Masse lykke til videre:-)
  HIlsen Eirin Halsebø Lie

  SvarSlett
 4. Hei, Eirin!
  Så koselig at du e innom og kik og takk førr positiv tebakemelding :)
  E bare å komme innom når det passe. Vi byinne nu etterhvert litt meir inne i huset, blir artig å pusle med interiøre. Eller, puslinga kjæm vel etterhvert førr først e det masse riving og skraping.. Men det går iallfall framover med huse :)

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette