torsdag 8. november 2012

Litt for han og litt for henne...

...men mest for henne. 

Er det ikke sånn det bruker å være når det gjelder toalettartikler?

I Halsebøstua fantes det ikke bad, bare det gode gamle vaskefatet og et speil med hylle på noen av rommene. Vaskefatet var fast inventar på flere rom den gangen dusj var et fremmedord. Toalettet var et utedo bak fjøsen slik det gjerne var de fleste steder før i tiden. I tillegg sto det gjerne en potte eller to på soverommet for å unngå ubehagelige og kalde toalettbesøk natterstid. Det hadde nok enhver av oss foretrukket fremfor å måtte gå ut i både snøstorm, kulde og mørke på vinterstid...

Jeg skulle aller helst hatt noe mer passende omgivelser å ta disse bildene, kanskje ved et speil på et av soverommene, men disse er for tiden demontert i påvente av oppussing av soverommene. Men kanskje kommer de opp igjen når rommene står ferdige, hvem vet. 


Litt for han og litt mer for henne. Men hemorroidalsalven i midten kunne vel strengt tatt brukes av begge kjønn.


 Barberblad for mannfolkene, fortsatt innpakket i originalpakningen og ubrukte (vel, såvidt vi kan se iallfall).


Hårklipe og hårnåler (fortsatt innpakket og ubrukt)


Neglelakk av god gammel årgang. Den er riktignok lite brukbar den dag i dag, men har iallfall en fin og knæsj farge....

Det er alltid spennende å finne slike småting rundt omkring, ting som vitner litt om hverdagslivet for lenge siden. Da er det fort gjort å drømme seg bort....

 
* Hilde *

7 kommentarer:

 1. fint innlegg.. og kor arti at dokker finn så mye gamle skatter <3 -karen-

  SvarSlett
 2. Jeg regner med at det bli et "ontli´" bad nå.
  Artig med den gamle emballasjen. Det ser nesten ut som om det er vanlig trekork på neglelakken, stemmer det? Skal tro om de hadde en pensel i tillegg da til å male neglene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, du har nok rett, er ei kork i neglelakkflaska. Så jeg lurer også på hva som ble brukt for å smøre på lakken. De må nesten ha hatt pensel utenom kanskje.

   Og angående bad så har du nok rett der også. Halsebøstua skal få et "orntli" bad :) I 2012-standard, men forhåpentligvis med en følelse av gamle dager på ett eller annet vis.

   Slett
 3. HEI HILDE:)
  WAW SÅ SPENNENDE TING DERE HAR FUNNET!
  HERLIG BLOGG DU HAR!
  JEG LA MEG TIL SOM FØLLER:)
  OG GLEDER MEG TIL Å TITTE INN IGJEN:)
  KLEM FRA ELI:)

  SvarSlett
 4. Heihei!
  Takk for kommentar inne hos meg. Jeg er SÅ glad for at du fant bloggen min og la igjen et spor for da fant jeg bloggen din. Har storkost meg her inne i kveld. Fantastiske fine skatter du har funnet i huset ditt, moro med fingerbølen i murtrappa(?), og så utrolig moro å se hvordan dere forvandler det relativt slitne huset. Gleder meg til å følge deg videre!

  Ha en god søndag kveld!

  SvarSlett
 5. Så artige ting du finner!! Du har ett helt skattekammer av gamle nostalgiske ting! De neglelakk faskene var herlige...skikkelig knæsj farge da...herlig :-) Bildene var så fine og koselig tekst har du skrevet!

  Ønsker deg en fin ny uke :-)
  Klem Ingrid :-)

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette