onsdag 15. januar 2014

Den nordnorske vintern på sitt beste

Ja, kort og godt. Disse bildene illustrerer noe av det aller beste den nordnorske vinteren kan by på. Fantastisk lys, måne over snødekte fjell og iskald luft som legger frostrøyken utover havet.
 
 Det var egentlig litt tilfeldig at jeg hadde kameraet med i bilen i dag da jeg skulle ut og kjøre. Da jeg kom kjørende nord for Harstad sentrum, så jeg månen dukke opp bak Senja. Da startet jakten på en perfekt plass å stoppe bilen for å ta bilde (og jeg glemte fort av alt det andre jeg egentlig skulle gjøre). Og når det gjelder fotografering av måne, nordlys, kveldssol og slikt så har man bestandig dårlig tid for lyset endrer seg så fort. Jeg fant ingen egnet holdeplass og endte opp med å stoppe midt på veien, muligens til litt irritasjon for et par bilister...
Men jeg kunne ikke gå glipp av denne sjansen. Lyset var helt utrolig fantastisk i dag og fargene på himmelen var helt nydelig i det sola gikk ned bak horisonten. Jeg har ennå til gode å se sola i år, men i dag var lyset på himmelen en like god belønning som å få se sola for første gang etter mørketida.
 
Bildet er tatt i Ervika, nord for Harstad sentrum. Månen ligger nærmest og hviler seg over Senja-fjellene. Frostrøyken siver utover havet i 16 minusgrader.
 
 
Ha en fortsatt fin, men noe kald uke alle sammen!
 
*Hilde*
 

5 kommentarer:

 1. Utrolig flotte bilder! (",) De burde i alle fall bidra til å avlive myten om at det er "kollsvart" i Nord-Norge halve året. (",)(",)

  SvarSlett
 2. Herlige bilder med ett fantastisk fargespill! Når man ser sånt og man har kameraet tilgjengelig må man bare stoppe.
  Spennende å følge med dere så jeg legger meg til som følger.
  Ønsker deg og dine en fortsatt fin helg!
  Mette

  SvarSlett
 3. Fantastisk flotte bilder!
  Mandagshilsen fra Signe.

  SvarSlett
 4. Wow, for noen utrolig flotte bilder du fikk. Jeg ser for meg det nederste på et stort lerret. Nå fikk jeg virkelig lystt til å reise en tur nordover, er sjeden der på vinteren. Er liksom sommeren som er tiden vi reiser oppover.

  SvarSlett
 5. WOW! For noen bilder, for noen farger :-)

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette