torsdag 9. januar 2014

Gamle skatter og interiør-dagdrømming

Vi er fortsatt ikke helt i gang i Halsebøstua etter vinterpausen, men det kommer seg nok.
I mens bruker vi (eller iallfall jeg) mye tid på å dagdrømme om interiør og innredning der nede.
Som mange sikkert har fått med seg så inneholdt huset mange flotte interiørskatter da vi overtok i 2010 og planen vår er å gjenbruke en god del av dette i huset når det står ferdig.
I tillegg har det jo selvfølgelig dukket opp noen ekstra skatter underveis for hvem kan vel gå tomhendt hjem fra et loppemarked?....
 
 
Denne kommoden har jeg skrevet om tidligere. Den ble kjøpt på et loppemarked høsten i fjor og den foreløpige planen er å ha den stående i trappegangen. Man kan vel aldri få nok oppbevaringsplass så en kommode er absolutt kjekt å ha. Ikke minst når den er så dekorativ.
 
 
Dette nattbordet ble også kjøpt på loppemarked, og har siden den gang blitt malt. Planen er å bytte håndtak både på skuffen og døren, så får vi se hvilket soverom det ender opp på etter hvert.
 

Denne fine stolen sto i kjøkkenet i Halsebøstua sammen med bordet på bildet. Bordet skal få seg noen malingsstrøk og bli satt tilbake akkurat der det sto på kjøkkenet. Stolen skal få være akkurat som den er og også den skal få komme tilbake til sin vante plass på kjøkkenet.
 

Denne lampa fant vi i fjøsen og hang midlertidig opp i finstua. Nå er den pakket bort, men skal få henge i finstua igjen etter hvert, muligens med elektrisk lys i. Disse lampene gir jo så flott og mykt lys og skaper fin stemning i slike gamle hus.
 

"Albertklokka" som vi kaller den har tilhørt min oldefar Albert. Han hadde ingen tilknytning til huset, annet enn at en av hans firmenninger eide huset i sin tid (hvorvidt de kjente hverandre vet vi ikke). Klokka passer helt perfekt i finstua sammen med den gamle taklampa (forrige bilde) og den gamle skjenken (se neste bilde).
 

Denne skjenken stod bortgjemt i spiskammerset, men skal få en mye mer verdig plass i finstua etter hvert. Bildet til venstre ble tatt før vi begynte oppussingen av finstua. Det blir spennende å se hvordan skjenken passer opp mot fargen som er i stua nå, selv om det er nøytral grå.
Skjenken er for øvrig et av de fineste møblene i Halsebøstua etter min mening. Helt tidsriktig og ikke minst nydelig å hvile øynene på. Og vi skal selvfølgelig ikke gjøre noe med den, annet enn å bytte speil.
 

Disse to må vi klare å finne plass til!
 

Og denne kommoden! Den har en nydelig falmet grønnfarge og passer rett inn på ett av soverommene.

Denne kroken er litt rustet, men kan sikkert få komme opp på veggen likevel. Dessuten har vi kjøpt noen nye kroker i lignende design som skal få passe på ett og annet klesplagg etter hvert.
 

Denne såpekoppen tror jeg sto på spiskammerset, eller hang den kanskje på kjøkkenet da vi overtok. Uansett så skal den få en verdig plass i huset. Ting av emalje kan være utrolig dekorative!
 

Her er et bilde fra 17.mai 2012 da vi hadde pyntet med noen gamle flagg og en mugge som vi fant i huset. Muggen er merket med 1836 og hvis det indikerer året den ble laget så er den trolig eldre enn Halsebøstua. Flaggene er slitt, men har sin sjarm de også.
 

En hvit stol som kanskje skal få stå på et soverom, eller brukes som suppleringsstol til kjøkkenet eller stua.

Kjøkkenhåndkle og vase, førstnevnte fra bruktbutikk og sistnevnte fra et lokalt loppemarked.
 

På en lokal bruktbutikk fant jeg putevar og annet sengetøy med broderte initialer. Utrolig dekorativt i et gammelt hus!

 
 

Denne fjøla skal naturlig nok få sin fortjente plass på kjøkkenet. Den passer rett inn i min forkjærlighet for blått stråmønster.
 

Gjett om jeg ser frem til å ta i bruk serviset jeg kjøpte i fjor vår. Blått stråmønster er aldri feil!
 

Serviset er av merket Jäger og ble produsert i Tyskland på 50-tallet.
 

Ethvert gammelt kjøkken med respekt for seg selv har selvfølgelig en åklehylle. Denne har vi fått arve innad i familien og har ingen planer om å gjøre så mye med den. Den er fin akkurat som den er. Etter hvert skal det selvfølgelig opp noen små kroker og et åkle.
 
Vel, det var dagens dagdrømming. Er vel bare å si:
To be continued :)
 
*Hilde*
 
 
PS: Beklager at bildene har forskjellige rammer. Det skyldes at de er hentet fra bloggen og at jeg har vært for lite konsekvent med bruk av rammer når jeg har redigert bildene. Dermed blir det litt "hips om haps"...

7 kommentarer:

 1. Wow, her var det masse fine skatter.
  Gøy med gammelt.
  Legger meg til som følger hos deg, for her vil jeg gjerne følge med videre.
  Ønsker deg en god dag.
  Klemmer fra Marit

  SvarSlett
 2. Så mange nydelige møbler og småting! Og blir så glad for å lese at du vil beholde de fine originale fargene :) alt for mange flotte, brune møbler som blir hvite...

  Viktig å dagdrømme før man kommer i gang også :)

  SvarSlett
 3. Vældi arti å følge framgangen i huset dåkkers :)
  Kjenne at æ e litt misunnelig førr alle de flotte møblan og tingan som va igjen i huset - så heldig har ikkje vi vært, men litt småskatta har æ fått tatt vare på :) Etterkvært skal dæm få sin plass i huset!

  SvarSlett
 4. Det er utrolig gøy å drømme om hvordan ting skal bli. Lykke til med innredningen etterhvert. Jeg kan se av tingene at det kommer til å bli flott. God helg.

  SvarSlett
 5. Nydelige funn!! Så koselig du ville følge meg på insta. Ble så glad da jeg så du vil beholde stolen som den er, nyyyudelig blåfarge!!! Ha en fin søndag:)

  SvarSlett
 6. Å, jøje meg, så utrolig mange flotte skatter! Så mye herlig og nostalgisk. Liker, liker, liker! Det skal bli spennende å se hvor du plasserer alle de flotte tingene etterhvert. Såååå mye fint! Sukk!

  Ønsker deg en super søndag! Kos deg masse!

  SvarSlett
 7. Så mange flotte skatter du har funnet!! Likte så godt åklehyllens form! Nydelige ting alt sammen. Lykke til med dem alle. Dette blir flott.
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette