onsdag 11. april 2012

Påskejobbing på kjøkkenet


Vel overstått påske! :)

Her på Halsebø har vi fått nyte nydelig påskevær til tross for en del jobbing i huset. Vinteren holder godt fast her oppe ennå så det er ingenting som tyder på vår med det første. Dessverre.. For nå er vi virkelig klar for vår. Men vi får trøste oss med Halvdan Sivertsens ord fra Nordaførr Vårvise: 
"Han e lang vinter'n, men ikkje evig...."

I påsken har vi jobbet med storstua og kjøkkenet og fått lagt både vegger og tak begge steder. Fortsatt gjenstår brystningspanel i storstua samt en god del skraping og diverse annet i begge rommene før vi kan begynne å tenke på maling. Bjelkene er jeg heldigvis så godt som ferdige med nå. Det skal bli godt å slippe unna bittesmå malingsbiter overalt på kroppen. De har en tendens til å snike seg inn i klærne fra alle kanter. Og i nese, munn og øyne også for den saks skyld... 

Slik så det ut i kjøkkenet etter at vi hadde ryddet og Rune hadde revet av gammelt og ødelagt panel på veggene. Et av de to 50 tallsvinduene sto da fortsatt i. Tømmeret på kjøkkenet var i fin stand, men vi valgte å kle det igjen slik det var fra før. 
Veggene har blitt rettet opp noe (ingenting er i vater i dette huset..), blitt isolert og panel er kommet på. I tillegg er det lagt nytt tak da det gamle var ødelagt. Vi har også valgt å isolere taket i samme slengen.
Det gjenstår fortsatt en god del før kjøkkeninnredningen kan monteres. Bl.a må vinduene fores, den gule veggen til venstre må skrapes og alle vegger males, gulvet må slipes og males pluss mye mye mer. I tillegg må det opp vegg mellom kjøkkenet og badet. Det eksisterte ikke bad i huset fra før så dette har vi valgt å lage i ene enden av det opprinnelige kjøkkenet. 

I pausene våre har vi diskutert farger og det eneste sikre er vel at takene blir hvite. Ellers har vi tenkt litt på en varm gråtone i stua og kanskje (men ikke avgjort ennå...) noe ála Gustaviansk blå i kjøkkenet. Denne fargen (eller iallfall noe lignende) dukker oppe bak den gule malingen på ene veggen i kjøkkenet så da passer det jo fint å tilbakeføre kjøkkenet i denne fargen.

Beklager den kornete kvaliteten på de to siste bildene. Sånn går det når man må vente til etter lillemors leggetid for å få tatt bilder. Det er ikke akkurat høylys dag kl.20 ennå.  Vår og fine lyse kvelder? Ja takk!!

Rune har så smått begynt med veggen mellom kjøkkenet og badet for å skille av rommene. 

Ha en fortsatt fin uke! Her er det bare å lade opp til mer skraping og snekring :)2 kommentarer:

 1. Hei,
  og takk for hyggelig hilsen!

  For et fint arbeid dere holder på med. Gleder meg til å følge dere videre:)

  Når det gjelder fargen vi har valgt på kjøkkenet har den koden S2502 G. Vi vurderte Gustaviansk blå en stund, det er en nydelig farge, men den ble litt for blå for oss.

  Ha en fortsatt fin torsdag:)

  *Marita

  SvarSlett
 2. Tusen takk for svar! Er enig i at Gustaviansk blå nok kan bli litt for blå. Fargen dere har valgt er veldig fin og ikke for blå :) Takk for fargekode :)

  Ha en fin helg :)

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette