fredag 11. mai 2012

Blikkstille fjord en maimorgen

Noe av det vi falt mest for da vi var på visning i juni 2010 var den flotte utsikten på Halsebø. Vi er begge vokst opp med utsikt mot havet så det var ingen tvil om hva vi begge så etter da vi begynte å se etter hus.

Vi startet ikke opp med arbeidet før i mai i fjor og det siste året har vi ikke bare jobbet med huset, vi har også lagd ny innkjørsel og opparbeidet ny plen (inkludert pløying, steinplukking, såing osv. Ikke gjort i en håndvending nei..)

Da uteområdet var oppgradert var vi klare til å starte opp med huset. Og vi angrer ikke på at vi gjorde det i den rekkefølgen. Det er så mye enklere å holde på når det er ryddig og pent rundt deg. Det blir alltids nok kaos når man holder på med huset og da hjelper det veldig godt på at man har noe på stell iallfall.

Da vi kjøpte gården for to år siden skjermet disse trærne for utsikten. Vi valgte å hugge ned alle trærne og det angrer vi ikke på. Så får vi heller plante noen nye trær som ikke blir fullt så høye. Det ene treet ble forøvrig tatt av en storm i fjor.

Her var vi såvidt i gang med den nye avkjørselen som ble ferdig til 17.mai i fjor. Den gamle kom ut midt i en innersving og var litt småfarlig. Ikke minst var veien dårlig drenert og vi spant oss opp til huset i et gjørmehav i teleløsningen i fjor.  

Dette våknet vi til i morrest. Ikke rart vi ble litt sene på jobb...
Dette er noe av det beste med mai. En nydelig morgen med blikkstille fjord, bedre blir det ikke!
Ripsbuskene er godt trimmet av elgen i vinter, men så gjør han en ganske bra jobb da :) Fine og jevne er de blitt!

Men nok om utsikten, litt fokus på jobbing må det vel også være. I helgen blir det skraping på kjøkkenet igjen og forhåpentligvis er det klart til maling av veggene neste helg. Endelig! :)

9 kommentarer:

 1. Hei! Takk for kommentar! Utrolig koselig. :) Vi bor ikke langt fra hverandre, nei. Vi bor i Oldra, i Ingeborgstua, et hvitt, gammelt nordlandshus nede ved havet. Vi kjøpte huset i 2009. Hvis du ikke er lokalkjent, så ligger Oldra nær Kila skole. :) Flott hus dere har, med fin beliggenhet. Det er flott å kunne bo så nært havet. Jeg legger deg til i linklista mi, så kan jeg se når du legger ut noe nytt. :) Hulda.

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter å ha vært inne en stund på bloggen min slo det meg at det måtte være Ingeborgstua du blogget om. Har kjørt gjennom Kilbotn mange ganger og kikket ned mot huset. Det er bestandig så fint pyntet der om sommeren med blomster i mange farger :) Huset ligger jo helt nedi "fjærsteinan", plasseringen er jo unik sånn sett.
   Hyggelig at du stakk innom :)

   Slett
 2. Ja, er her, ja. :) Ligger helt nede ved havet. :) Har mye hagebilder nå, siden det er der mye skjer nå i disse dager. Men, du har sikkert sett inne i huset også, når du har sett tilbake på innleggene. Nå er mannen min i gang med å bygge lysthus i hagen, gøy. :) Gleder oss til det blir ferdig. :)

  SvarSlett
 3. For en plass dere har! Klart jeg skal følge med videre!! ;O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du stikker innom:-)
   -Hilde-

   Slett
 4. Så kjekt å komme innom her hos deg. Det første jeg tenkte når jeg så bildene i dette innlegget var at dette MÅ da være tatt i nord. Og jaggu hadde jeg rett. Harstad er min barndomsby. Jeg er født der, og oppvokst i Gåra i Kvæfjord. Savner virkelig Nord-Norge. Hardanger er vakkert på sitt vis, men det er noe spesielt der oppe :) Legger meg til som følger, spennende prosjekt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du stakk innom og at du ønsker å følge bloggen:-) Er enig me deg om at Hardanger er fint, men at det liksom ikke er helt det samme som Nord-Norge.
   Ønsker deg hjertelig velkommen tilbake til bloggen igjen:-)

   Slett
 5. Så spennende blogg du har, gleder meg til å følge med videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så hyggelig at du stakk innom:-) Har vært innom bloggen din noen ganger, dere har fått til så masse bra på gården:-)
   Velkommen tilbake igjen:-)
   -Hilde-

   Slett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette