tirsdag 22. mai 2012

Og kjøkkenfargen ble....

...lys blå! :)


Eller, nå husker jeg ikke helt fargekoden og hva fargen heter, men den er iallfall ganske lys blå og ligner veldig på blåfargen som lå under det gule laget med maling på det gamle panelet i kjøkkenet. Jeg får komme tilbake til fargekoden senere. I utgangspunktet så jeg for meg en litt dusere blåfarge, men nå som fargen er kommet opp på veggen så er den faktisk ikke er så verst likevel. Fargen på bildet varierer litt alt etter hvor man leser innlegget, men fargen er altså mest blå og ikkje så grønnaktig som på nettbrettet mitt...

Egentlig skulle jeg legge ut et bilde av hele rommet, men etter å ha malt hele kjøkkenet følte jeg liksom ikke det var helt klart til å vises frem uten ferdigmalte lister rundt vinduene. Dermed må det noen arbeidstimer til før før-og-etterbildene kommer. Dessuten så ligger det et vidvinkelobjektiv i en Bring-lastebil en eller annen plass i Norge med kurs mot Halsebø og postkassen vår :) Endelig blir det mulig å ta bilde av HELE rommet!
Litt flikking gjenstår før det gamle panelet er så godt som nytt. Til tross for mange arbeidstimer med skraping og pussing så angrer jeg ikke på at vi valgte å ta vare på panelet på den ene veggen istedenfor å legge nytt på hele kjøkkenet. Det gamle panelet har sin egen sjarm med sine ujevnheter og sprekker her og der.

Den gamle stolen skal etterhvert (en vakker dag..) skrapes og males på nytt. Etter å ha inspisert de ferdigmalte veggene i dag, oppdaget vi at de ikke var så ferdigmalte allikevel. Blir nok et strøk nr.3 (pluss to strøk med sperregrunn).


5 kommentarer:

 1. Flott farge! Her har vi hvitt kjøkken, men kunne godt tenkt meg en lys blå farge, men så tenker jeg at jeg sikkert vil angre på en slik farge når det er jul og vinter. ;) Men, ble lekkert hos deg, ja!

  Koselig at du hadde kjørt forbi her. :) Vi må jo treffes en dag, hadde vært artig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi tenkte vel og lenge på fargen. I starten var vi innom blått slik det var i spiskammerset. Så gikk vi over på grå helt til vi fant blåfargen på det gamle panelet og endte opp på blått likevel. Kan godt hende en mer nøytral farge passer bedre til jul, men vi får se om vi ikke klarer å tilpasse julepynten til blåfargen :) Får se når vi har bodd oss litt inn der nede. Skulle vi angre så går det jo an å male over. Selv om det blir en del arbeid...

   Vil veldig gjerne treffes! Hadde vært spennende å se innom Ingeborgstua f.eks. Ser ut som du har mye spennende å vise frem :)

   - Hilde -

   Slett
 2. Så fint at dere valgte å ta vare på det som kunne brukes av panelet. Litt av sjarmen med gamle hus er jo nettopp at de er gamle. (",) Fargen er veldig fin, det blir artig å se alt når det er ferdig og du har fått leveransen med Bring. Lykke til med strøk nummer tre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig at du stakk innom! :)
   Pakken fra Bring nærmer seg :)Så til helga blir det sikkert litt fotografering tenker jeg :)
   Er veldig fornøyd med fargen på veggen, selv om man utfra bildene kanskje kan føle at det blir veldig blått. Etterhvert skal det uansett inn både kjøkkeninnredning og diverse ting og tang på veggene. Dermed blir det ikke så mye blå vegg igjen. Og det gode gamle blå kjøkkenet føles riktig til huset. Etter strøk nr.3 (som virkelig bør bli siste!) er vi etterhvert i gang med finstua :)

   Slett
 3. Så fint det blir hos dere! Veldig fint å bruke en farge som har vært i huset fra før:) Vi hadde lyst blått kjøkken på gården der vi bodde før, nå var det et veldig lite kjøkken men fargen ble jeg absolutt ikke lei! Der hadde det også vært blått kjøkken fra gammelt av, det holdt visst fluene borte fortalt en nabo meg:)

  SvarSlett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette