fredag 18. mai 2012

"Ei lampe som gløde i mørke"

Har du fyr 
Har du løkte langs din vei
Har du fyr 
Et signal om riktig lei.
Ei lampe som gløde i mørke og lose dæ ut og fræm
Som tar dæ bort og hjemmefra, men åsså tar dæ hjæm.
("Har du fyr", Ola Bremnes/Hekla Stålstrenga)


Gikk meg en tur i fjøsen en kveld for en liten stund siden. Kameraet var selvfølgelig med for her på gården dukker det alltids opp noe å fange i linsa. Og denne lykta var litt av fangsten den kvelden. 
Kanskje pusse den opp og ta den i bruk? Tror vi sier det sånn, ja :) Vi tror den kommer til å passe helt perfekt i yttergangen i Halsebøstua!

- Hilde -

8 kommentarer:

 1. Kjempefin fjøslykt! Har en lignende som vi også har funnet. :) Flott den sangen av Ola Bremnes, kjenner meg igjen av mange av tekstene hans.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er veldig gla i musikken til Bremnessøsknene, de har mange fine tekster :)

   Slett
 2. Så hyggelig at du hadde funnet fram til husbloggen min. Halsebøstua var et trivelig bekjentskap, jeg kommer garantert til å følge med framover for å hente inspirasjon fra dere. (",)

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. I like måte :) Kjente meg godt igjen i "gamle skatter-innleggene" dine. Er så spennende å grave seg fram blant gamle skatter og kunne gjenbruke ting som hører til i huset.
   Blir spennende å følge deg videre med ditt oppussingsprosjekt :)

   Slett
 3. Hei :) Jeg er så glad for at du besøkte bloggen min, slik at jeg også oppdaget din fine blogg! Gleder meg til å følge dere i renoveringsprosessen! En fin søndag til deg! :) Sara

  SvarSlett
 4. Hei :o)
  Takk førr koseli` tellbakemæilling på bloggen min...så fainn eg din blogg og :o))) Spæinnanes mæn sekkert krævanes å pusse opp et sånt gammelt hus...koseli` mæ aille skattan som fijnns i sånne hus...syns ikkje du skal "pusse opp" løkta di eg...ho e sjarmeranes i aill si førfaillenhæit!!
  No e dæ fuill ruille her fram tell søndagen og konfirmasjon tell øngstesønn vårres og søskenbarne hannes Lone...og på torsdag ryr dæ ijnn mæ langvæisfaranes gjæsta...bæstemorhjærte gler seg må du tru !!!
  Ha fine daga framover så kjikes vi...klæm fra dæ likkje rø`e huse` i skogen ...Vintagepia

  SvarSlett
 5. Hei - koselig blogg du har, tenkte å tipse om muligheten for å midlertidig ta ut brenneren som er i lykta og bruke den til kubbelys (slipper parafinlukten). Funker helt fint det også!!
  Hilsen bloggløs skrotnisse i trøndelag :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset! :-) Tanken har streifet meg at det går an å ordne den til sånn at man kan bruke kubbelys inni. Enhver lykt er jo aller finest med lys inni:-)

   Slett

Hei! Legg gjerne igjen en kommentar eller en hilsen. Det synes vi er kjempehyggelig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ta gjerne en titt på dette